Öne Çıkanlar Son dakika FLAŞ HABER Önder Küçük belediye Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç

Bu haber kez okundu.

Lozan Barış Antlaşması’nın 94. yıldönümü kutlandı

 Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur ve Kurtuluş Savaşı’nın taçlandırılmasıdır” dedi.



24 Temmuz 1923’te İsviçre’nin Lozan şehrinde, başta İsmet İnönü olmak üzere TBMM temsilcileriyle, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika ve Yugoslavya temsilcileri tarafından imzalanan Lozan Barış Antlaşması, 94. yıl dönümünde Sarıyer’de düzenlenen törenle kutlandı.

ADD BAŞKANI SERDAROĞLU: EMPERYALİST DEVLETLER, LOZAN ANTLAŞMASI’NI HİÇBİR ZAMAN İÇLERİNE SİNDİREMEMİŞLERDİR

 

ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu törende yaptığı konuşmada, Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti için önemini vurgulayarak, “Lozan Barış Antlaşması, Türk ulusunun 224 yıl aradan sonra masadan zaferle kalktığı ilk ve tek antlaşmadır. Bu nedenle emperyalist devletler, Lozan Antlaşması’nı hiçbir zaman içlerine sindirememişlerdir. Serv Antlaşması’nı, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yırtıp atan Anadolu insanı, modern devletlerle eşitlik hakkını Lozan Antlaşması’yla sağlamıştır” dedi.

 

ZEYBEK: BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLADIĞIMIZ SÜRECE LOZAN İLELEBET VAR OLACAKTIR

 

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de törende yaptığı konuşmada, “Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur ve Kurtuluş Savaşı’nın taçlandırılmasıdır Lozan’la ilgili son dönemde yapılan olumsuz eleştirilerin artması hepimizi derinden etkilemektedir çünkü Lozan yoksa Serv vardır. Serv Antlaşması’nı hortlatmak için Ortadoğu topraklarında önce halklar arasında ve etnik yapılar arasında ayrılıklar körüklenmiş, toplumlar birbirlerine düşürülmüş, iç savaş körüklenmiştir. Şunu belirtmek isterim ki, Türkiye’de birlik ve beraberliği sağladığımız sürece Lozan ilelebet var olacaktır” dedi.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183