Öne Çıkanlar Türkiye Beylikdüzü Belediyesi Bağcılar Belediyesi Önder Küçük Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

Liseliler Sobil Akademi İle Geleceklerini Şekillendiriyor

 Sosyal Bilimler çatısı altında hukuk, uluslararası ilişkiler, tarih, insan bilimleri, psikoloji ve sosyoloji gibi bölümleri kapsayan Sobil Akademi, Öğrencilerin lise çağlarında akademik metinlere alışkanlık kazanmasıyla beraber bu metinleri daha rahat bir şekilde anlayıp analiz edebilmesi hedefi ile öğrenciler tarafından kuruldu. Akademinin açılış konferansında ise akademinin kurulması aşamasında emek sarf eden Akademi Başkanı ve Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Nazlıcan Karaali söz aldı. Konuşmaların ardından ise Prof. Dr. M. Fatih Andı “Dil, Düşünce, Medeniyet” adlı söyleşisini gerçekleştirdi.

ANDI: DİLDE SADELEŞMEYE GİDİLİYOR.

Söyleşide dilde gereksiz bir sadeleşmeye gidildiğinden bahseden Prof. Dr. M. Fatih Andı, dil kavramını düşünce, medeniyet ve din anlamında açıklayarak işledi. Öğrencilerin yoğun katılımının olduğu konferansta bütün öğrencilerin sıkılmadan söyleşiyi dinlemesi oldukça dikkat çekti. M. Fatih Andı’nın öğrencilere örnekler vererek bahsettiği kitapları not alan bir çok öğrenci ise gözlerden kaçmadı.

ÖĞRENCİLER BULUŞMALARA HAZIRLANARAK GELECEK

Sobil Akademi buluşmalarının iki haftada bir veya üç haftada bir gerçekleşmesi planlanıyor. Sobil Akademi her buluşma öncesi belli bir konu belirleyerek bu buluşma öncesi öğrencilere, buluşmaya daha iyi hazırlanabilmeleri ve daha aktif katılım sağlayabilmeleri için çeşitli kaynak önerileri verecek. Bu kaynakların önemli bir kısmı ise bizzat akademi tarafından karşılanacak. Buluşmalar özellikle akademinin ilk yılında akademisyen, yazar ve araştırmacıların katılımıyla teorik altyapıyı sağlamaya yönelik gerçekleşecek. Akademinin ikinci yılında ise teorik altyapıdan faydalanılarak zaman zaman akademisyen buluşmalarıyla birlikte ağırlıklı olarak faaliyet gösterecek.

Gamze ÜNLÜ / Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183