Öne Çıkanlar haberdesiniz Türkiye esenyurt belediyesi FETÖ Next Level Tera

Bu haber kez okundu.

“Kılıçdaroğlu da başkan olsa bu sisteme karşıyız”

 “Kılıçdaroğlu da başkan olsa bu sisteme karşıyız. Bu bir rejim değişikliğidir. Bu başkanlık sistemi, Türkiye'nin ekonomik olarak çökmesi demektir” diyen Dr. Cengiz Alp şunları söyledi:

“AK PARTİ’YE DESTEK VERMİŞ KİTLELERİ ÇEKECEK DURUMDAYIZ”

“Toplumdaki herkese görev düşüyor, aydınlar, demokratlar, liberaller, muhafazakârlar, dindarlar.  Bu sistem değişikliğinin nelere malolacağını anlatmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, önce düşünmeleri, sonra oy vermeleridir. Kılıçdaroğlu da başkan olsa bu sisteme karşıyız. Bu bir rejim değişikliğidir. Bu başkanlık sistemi, Türkiye'nin ekonomik olarak çökmesi demektir.  Referandumla ilk defa CHP dışında farklı siyasi görüşlerle, farklı anlayışla bir araya gelerek, bir demokrasi platformu oluşturma imkânı doğdu. Bunu partinin, hepimizin çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. Yapılacak seçimin bir milletvekili seçimi olmadığını, bir belediye seçimi olmadığını ve bir cumhurbaşkanı seçimi olmadığını biliyoruz. Karşımızdaki AK Parti yöneticileri ne derse desin, bunun rejimin değişikliğine yönelik, başkanlık sistemi olduğunu, hukuk sistemi, yargı sistemi, güçler ayrılığı sisteminin tamamen bir kişiye verildiğini, tek adam yönetiminin oluşturulacağı ve bununla Türkiye’nin bir maceraya sürükleneceğini toplumun büyük bir kısmı biliyor. Ülkenin ekonomik durumu zaten çok kötü, küçük esnaf bitmiş, doların ateşi hiç düşmüyor.


Turizm bitmiş, inşaat sektörü, yeme-içme sektörü terör nedeniyle dibe vurmuş, ekonomik kriz yaşanıyor. Bu zeminde referanduma gideceğiz. Ancak bu gerçekler genç kamuoyu tarafından fark edilmiş durumda, bu da çok büyük şans. AK Parti’ye destek vermiş kitlelerin desteğini çekecek durumda olduğumuzu görüyoruz. Toplumun büyük bir kısmının, parlamenter sistemle, Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerleriyle çok fazla bir hesabı yoktur. Ben iyi bir çalışmayla, iyi bir algı yönetimiyle ve bizim dışımızdaki kesimlerle iyi bir işbirliği ile istenilen sonuca ulaşılacağı kanaatindeyim. Hiç bir ayrım gözetmeksizin, hangi partiden olursa olsun zeytin dalı uzatmalıyız. Bizim dışımızdaki herkesle birleşerek, bu seçime girip, mutlaka “hayır” oylarını daha fazla çıkaracağımıza inanıyorum. Sonuçta Türkiye’de galip gelen demokrasi olacaktır. Demokrasinin kazanması elbetteki CHP’nin kazancıyla, katılımıyla olacaktır. Biz, özgürlüklerin, insan haklarının ve refahın tüm ülkede eşit bir şekilde yayılmasını istiyoruz. Bunun için başkanlık sistemine karşıyız ve umuyoruzki iyi bir çalışmayla da bunu başaracağız.”

Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183