Öne Çıkanlar Stuttgart Ares Mehmet Deniz vedat bilgin Engelliler 5 Yıldızlı Tatil Yaptı 3G

Bu haber kez okundu.

KD KURUMSAL DOLANDIRICILIKTA HIZ KESMİYOR !!

 Merkezi Çorlu’da gözüken KD Kurumsal Danışmanlık adlı bir firmanın, ‘size KOSGEB’den kredi çıktı’ diyerek esnafları dolandırdığı iddia edildi.

Olay, Başakşehir’de meydana geldi. Kuaförlük yapan H.K’yı arayan dolandırıcılar, “Size KOSGEB’den 50 bin lira hibe kredi çıktı. Parayı alabilmeniz için 800 lira masraf ödemeniz gerekiyor” dediler.


İnandırıcı olması için H.K ile hizmet sözleşmesi de imzalayan sahtekarlar, parayı aldıktan sonra ortadan kayboldu. Bir sure sonra kredinin akıbetini öğrenmek için KOSGEB’e giden H.K, aldığı cevap karşısında hayatının şokunu yaşadı.


Kendi adına çıkan bir kredi olmadığı gibi, herhangibir müracaat dosyası da bulunmadığını öğrenen H.K, “Ama ben dosya işlemleri içim 800 lira ödedim” deyince, kurum yekililerinden aldığı “Maalesef dolandırılmışsınız” cevabıyla neye uğradığını şaşırdı.


Yetkililer, kredi için aracı kurumlarla çalışmadıklarını, talepte bulunanların şahsen müracaat etmesi gerektiğini belirterek, “Kredi için o kadar çok başvuru var ki, bizim durup dururken talebi olmayan bir esnafa kredi çıkarmak gibi bir lüksümüz yok. Aracı kurumlarla da işimiz yok. Bu nedenle esnaflarımızın bu türden firmalara para kaptırmadan once bize gelmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183