Öne Çıkanlar Türkiye haberdesiniz esenyurt belediyesi FETÖ Next Level Tera

Bu haber kez okundu.

KARTAL BELEDİYESİ ÇİNİ ATÖLYESİ KURS KAYITLARI BAŞLADI

 Açılacak Sergi İle Kursiyerler Çalışmalarının Meyvelerini Toplayacak

 

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Soğanlık Kültür Merkezi’nde bulunan Çini Atölyesi,25 kursiyerle eğitimlerine devam ediyor.Kursiyerler, Ekim ayında Kartal Belediyesi fuaye alanında 1 yıllık eğitimlerinin sonunda ortaya çıkan eserleri sergilemeye hazırlanıyor. Sanata ve sanatçıya verdiği değer ve destek için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür eden Kurs eğitmeni Şerife Bağcıvan: “Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün desteğiyle Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2016 Eylül ayında kurulan Çini Atölyemizdeilk kursiyerlerimizi mezun etmeye hazırlanırken yeni kursiyerler için kayıtlara başladık. Eylül ayında başlayacak yeni dönem için kursiyerler, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Soğanlık Kültür Merkezi’ne müracaat edebilirler. Çini çalışmalarımızdan bahsedecek olursak ham halde alınan malzemeler, istenilen desen belirlendikten sonra tabak, kupalar ve takılar üzerine uygulanıyor. Son aşamada kontör atılarak boyama işlemine geçiriliyor ve boyanan malzemeler sırlanıp fırınlarda pişiriliyor.” dedi.

 

Kartal Belediyesi Çini Atölyesi

 

Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi’nde kurulan  Çini Atölyesi’nde kursiyerler istenilen desenlerde kullanabilecekleri her türlü süs eşyasını işleyebiliyor. Bunlar; tabak, vazo, kupa, takı, bereket narları gibi birçok objeyi kapsıyor. Yapılan tüm çalışmalar, belediyenin kendisine ait fırınlarında pişiriliyor.2016 Eylül ayında başlayan kursta bir yıl boyunca yapılan eserler,Ekim ayında Kartal Belediyesi fuaye alanında yapılacak açılışla 1 hafta süreyle sanat severlerin beğenisine sunulacak.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183