Öne Çıkanlar 15 Temmuz Meydanı Dikey Bahçeyle Yeşilleniyor karlıktepe spor parkı Ehliyette yeni dönem! Yassine Baddiavi Milyon Liralık Yatırımda Sona Gelindi

Bu haber kez okundu.

İYİLİK İÇİN SANAT DERNEĞİ 108. SANAT BULUŞMASINDA BEYZA BOYNUDELİK‘İNATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ

 

İyilik İçin Sanat Derneği üyeleriher hafta gerçekleştirilen sanat buluşmalarının 108. haftasında, insanın doğayla olan ilişkisi ve gerçeklik/samimiyet üzerine kafa yoran, insanları ve hayvanları iletişime geçirerek onları kurtarmak, doğaya tekrar kavuşturmak gibi bir amacı resim düzleminde gerçekleştirmeye çalışanressam Beyza Boynudelik’inatölyesini ziyaret etti.





Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olan sanatçı aynıbölümdedoktoraçalışmalarınısürdürüyor. Boynudelik, çalışmalarında resim, baskı, fotoğraf ve karışıktekniklerikullanıyor.

 

Sanatçı, bugününbireyinin; gündemi inanılmaz bir hızladeğişenkentyaşamında, bir yandançizilen “ideal metropolinsanı” şablonununiçinidoldurmayaçalışırken; diğeryandantepkisiz, duygusuz, neredeysebelleksiz ve yalnız hale gelişininizlerini, resimleriaracılığıylagörselleştiriyor. Fastfoodhaberler ve pembedizihayatların, bireyinzihninde, gerçektrajedilerdendahafazlaizbırakmasınıeleştirirken, bireyin, kayıtsızlıkmaskesialtında “öteki”niinceleyenhalinibizleresunmakistiyor. “Sahtekarşılaşmalar” yaşayanstatü ve güçodaklıapatikkalabalıklarınmaskeleriniişaretetmekte ve sorguladığıkentinsanınınaidiyet, samimiyetduyguları ve gerçekliği için kostümler, maskeler, mekanlar ve kimliklerüzerindenönermelerdebulunmaktadır.

 

Sanatçı öteyandan, kişisel deneyimlerindenyolaçıkarak bu coğrafyada "kadınolmak" ve "kadın sanatçı" olmaküzerine de projelerde yeralmakta ve yapıtüretmektedir.


Sanat Buluşmaları, www.iyilikicinsanat.org/ web sitesinden takip edilebiliyor

Sanatseverler, ülkemizi uluslararası platformda temsil eden sanatçıların değerli başyapıtlarını, her hafta İyilik İçin Sanat Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Rönesans döneminin bir geleneği olan sanatçı atölye ziyaretlerini yeniden canlandırmayı hedefleyen “Sanat Buluşmaları”nı, güncel sanat haberlerini İyilik İçin Sanat Derneği  www.iyilikicinsanat.org/ web sitesinden takip edebilir.

 

 

İyilik İçin Sanat Derneği Hakkında

Sanatıgenişkitleleresevdirmek, iş ve sanatdünyasınıbirbirineyaklaştırmak, markalarınsanatlailişkikurmalarınısağlamakhedefiylekurulan İyilik İçin Sanat Derneği, herkesimdenpekçoksanatseverinsanatpaydasındabuluştuğu bir köprüoldu. Dernekolarak, her hafta düzenliolarakülkemiziuluslararasıplatformdatemsiledensanatçılarınatölyelerininyanısırayurtdışındakiönemli sergi ve sanatbuluşmalarınaziyaretlergerçekleştirmektedir.  “İyilik İçin Sanat” felsefesiyleyolaçıkanDernek, her yıl Güzel Sanatlar Fakültesi resim, heykel ve mimarlıkbölümündeeğitimgören ve gelecekvadedenbaşarılıgençlerineğitiminekatkıdabulunuyor. Dernek,  2016 yılında Mimar Sinan Üniversitesi 3’ncü sınıföğrencisi 5 taneöğrenciyi New York, Paris, Floransa, Barselona ve Londra’yasanatmerkezlerini ziyaret etmeleri için gönderdi. 10 genç sanatçı adayınınüretimlerinipaylaşabileceği yeni bir alansağlamak ve bu platform tanıtımlarınıyaparaksergilemealternatifleriyaratmakamacıylaİyilik İçin Sanat Derneği, NedretSekban ve AslıÖzokyönetimindeİyilik için Sanat Atölyesi’nifaaliyetegeçirdi.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183