Öne Çıkanlar CHP GÜNDEM PKK 15 Temmuz Meydanı Dikey Bahçeyle Yeşilleniyor karlıktepe spor parkı

Bu haber kez okundu.

İYİ’ler Geleneği Bozmuyor

Bahçeşehir’de bir restaurantta gerçekleştirilen buluşmaya İYİ Parti GİK Üyesi Özdemir Polat, Celal Karapınar, İl Başkanı Buğra Kavuncu, İl Başkan Yardımcısı Celaleddin Aykol,  Esenyurt İlçe Başkanı Muammer Demir, önceki dönem il başkanı yarışına katılan Samet Reis ve çok sayıda partili katıldı. Büyük çoğunluğunu ilçe yönetim kadrolarının oluşturduğu, tanışma ve fikir alış verişinde bulunma toplantısının gündemi 31 Mart yerel seçimleri oldu.

“CAMİLERİ SEÇİM OFİSİ YAPTILAR”

Düzenlenen toplantıda konuşan İYİ Parti Başakşehir İlçe Başkanı Halil Kalkan, “ Camilerin ibadet yeri olmaktan çıkarılıp iktidarın seçim ofisi haline getirildiğini” dile getirdi. Kalkan; “ Türkiye tarikatlar ve cemaatler aracılığıyla yönetilir oldu. Ülkemizdeki beka sorununa bakacak olursak öncelikle buna bakmamız gerekiyor.” Dedi.

BU MİLLETİN ADI BÜYÜK TÜRK MİLLETİDİR

Halil Kalkan konuşmasına şöyle devam etti “ Cesur insanlar, bu Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal, arkadaşları ve bu büyük millet ile birlikte kurdular. Bu milletin adı büyük Türk Milletidir. ‘Cumhuriyet benim en büyük eserimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Mustafa kemal denince aklımıza özgürlük ve demokrasi gelir. Cumhuriyet demek aydınlanma ve demokrasi demektir.

1946’DA İLERİ, 2019’DA GERİ GİTTİK

Kalkan, “Ülkemizde beka sorunu var” diyenlere de sert tepki göstererek, Türkiye’deki beka sorunu iktidarın ta kendisidir. 1946 Türk Siyasi Tarihi için bir dönüm noktasıdır. Tek partili dönemden çok partili döneme geçiştir. Bugün ise yeniden tek partili döneme geçilmiştir. Tek partili döneme geçişin İkinci aşaması ise Büyükşehir belediye başkanlarının Tıpkı valiler gibi atanması ve ilçe belediye başkanlarının da onun şubesi olarak müdür atanmasıdır. Ve böylelikle halkın belediye başkanını seçmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor. Ve bunu da meclise gerek duymadan KHK ile yapabilirler. İktidarda olanlar aldıkları %48 oy ile % 52’nin üzerinde hâkimiyet kurmayı planlıyor. Ancak İYİ Parti ve Cesurlar hareketi olarak ülkemizi çağdaş, uygar bir seviyeye çıkarmak için yılmadan ve korkmadan çalışacağız. Unutmayalım, korkaklar 1000 kez ölür, ama cesurlar 1 kez ölür” dedi

“BEKANIN NEDENİ İKTİDARIN KENDİSİDİR”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu yaptığı konuşmada özellikle son zamanlarda AKP ve MHP tarafından sıkça dillendirilen “ BEKA” meselesine de genişçe değindi. Kavuncu; “Türkiye’de BEKA meselesi var ama bu BEKA iktidar ve yandaşın Bekasıdır. Yani AKP ile MHP’nin bahsettiği Bekanın sorumlusu da kendileridir. Sen, sınır kapılarını sonuna kadar aç, ne oldukları belli olmayan 4 milyon Suriyeliyi ülkeye doldur ve sonrada kalk ülkede beka meselesi var de” şeklinde konuştu.

HER YIL 250 BİN YETİŞMİŞ GENÇ ÜLKEYİ TERK EDİYOR

Kavuncu açıklamasına şöyle devam etti “ Ülkemize doldurulan 4 milyon Suriyeli ve sayısı belli olmayan Afganlı yüzünden ekonomik ve eğitim anlamında yaşanmaz hale getirilen ülkemizden her yıl 250 bin yetişmiş genç beyin yurt dışına gidiyor.  Avrupa ülkeleri 50 binden fazla Suriyeli almazken bizim hükümetimiz kapıları sonuna kadar açtı ve hala da almaya devam ediyor. Ülkemizi BEKA sorunuyla karşı karşıya bırakan zihniyet Cuma Namazını Şam’da kılacağız diyen iktidarın ta kendisidir.”

 

31 MART BİR FIRSATTIR

CHP ile varılan ittifak sonuçlarından memnun olmadığının da altını çizen Kavuncu, “önümüzde iki seçenek vardı, birincisi tek başımıza girerek kendimizi tartmaktı, diğeri ise ittifak yaparak il ve ilçe düzeyinde belediyeleri almaktı. Partimizin tepedeki kurmayları ikinci yolu seçtiler çünkü ülkemizin bekası adına bu gerekiyordu. CHP içinde bu böyle her iki partinin de kurmayları ülkenin bekası adına Ülkeyi AKP’den kurtarmak için böyle bir karara vardılar. Bizlere düşen ise bu saat itibariyle tartışmaları bir kenara bırakarak alınan kararı anlamak ve var gücümüzle çalışmaktır.” İfadelerini kullandı.

NİKÂH KIYILDIKTAN SONRA BAŞLIK İSTENMEZ

Buğra Kavuncu, soru cevap bölümünde bazı eleştirileri de cevaplayarak, bir örnekle özetledi. Kavuncu “Anadolu’da bir söz vardır Nikâh kıyıldıktan sonra başlık istenmez. Şimdi bizim CHP ile yaptığımız ittifak da buna benzer. Bu saat itibariyle şöyle oldu, böyle olmalıydı tartışmaları geride kaldı. Yapacağımız iki şey kaldı birincisi aday çıkarmadığımız ilçelerde CHP’nin adayını desteklemek ikincisi de ilçelerde CHP listelerinden daha çok arkadaşımızı listelere ve hatta kazanıldığında yönetimlere sokmaktır” dedi.

CELAL KARAALİ- KENT YAŞAM GAZETESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183