Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

İYİ Parti’nin İstanbul adayı için sürpriz isim

İyi Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday göstermesi muhtemel isimler ortaya çıkmaya başladı. Parti kulislerinde Ali Fatinoğlu, Buğra Kavuncu, Özdemir Polat, Saadettin Saran, Suat Sarı isimleri dolaşıyor. Buğra Kavuncu kendisi istediği takdirde aday. Kavuncu’nun aday olmaması durumunda ibre Özdemir Polat’tan yana.

GÜNDEMDE BEŞ İSİM VAR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm beklentilerine rağmen yerel seçimler için işbirliğine yanaşmayan İyi Parti’de büyük çalkantılar yaşanmış pek çok istifa olmuştu. Hatta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, partilerine operasyon çekip düşmanlık etmek ile suçlamıştı. Son günlerde İyi Parti cephesinde sular duruldu. Akşener ve kurmayları Türkiye’nin dört bir yanında çıkaracakları adaylara yoğunlaşmış durumdalar. Fakat gözler Ankara ve İstanbul’da. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için resmi başvuru yaptığı bilinen tek isim İBB ve Kağıthane Belediye Meclis Üyesi Suat Sarı. Parti kulislerinde adı geçen pek çok isim var. Eski CHP’li Ali Fatinoğlu, eski Fenerbahçe yöneticisi Sadettin Saran, İyi Parti eski Genel İdare Kurulu Üyesi Özdemir Polat, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu.

KAVUNCU CHP İLE İŞBİRLİĞİNİ İSTEMEMİŞTİ

Parti içinde konuşulan bilgilere göre bu isimlerden ikisi ön plana çıkıyor. Bunlardan biri İl başkanı olduğu dönemde Ekrem İmamoğlu ile CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan daha yakın ilişkiler içinde oldukları bilinen Buğra Kavuncu. Öte yandan Kavuncu’nun CHP ile iş birliğine yanaşmayan etkin isimlerden biri olarak öne çıkması kamuoyunda şaşkınlık yaratmıştı. Bu gelişmeye kamuoyunda rant kavgası yüzünden ters düştüler olarak da değerlendirildi. Adı öne çıkan bir diğer aday ise Özdemir Polat. 27. Dönem milletvekili adaylığı ve Genel İdare Kurulu Üyeliği yapan Polat, son genel seçimde 3. Bölgeden aday adayı olmuş temayül yoklamasında ön sıralarda çıkmasına rağmen adaylık talebini geri çekmişti. Özellikle CHP ile işbirliğinin gerekliliğine inanan İyi Partililer “madem böyle bir tercih yaptı o zaman Buğra Kavuncu aday olsun” şeklinde bir tavır ortaya koyuyorlar.

KAVUNCU RİSK ALMAYABİLİR, PEKİ POLAT ALIR MI?

Parti çevrelerinde adaylık için Buğra Kavuncu ismi fazlaca dillendirilse de Kavuncu’nun seçim sonrasını hesaplayarak riske girmeyeceğine inananda çok. Çünkü olası bir seçim başarısızlığının ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in koltuğu bırakacağı konuşuluyor. İstanbul’da beklentinin altında kalması halinde Buğra Kavuncu için genel başkanlık hayalleri suya düşebilir. Kavuncu’nun bu nedenle kararsız olduğu ama Ekrem İmamoğlu ile de boy ölçüşmek istediği söyleniyor. Kavuncu’nun riske girmemesi durumunda ise Özdemir Polat’a adaylık teklifi götürülecek. İddialara göre Polat ancak ilçelerde doğru adaylar olduğuna inanır ve listelerde fikri alınırsa adaylaşmayı kabul edecekmiş. FAZIL ANIL KILIÇLI- KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183