Öne Çıkanlar CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM Türkiye istanbul

Bu haber kez okundu.

İstanbul’da meclis üyesi adaylarına yeni haber

 Cumhuriyet Halk Partisi,  Parti Meclisi’nin 2 Şubat 2019 tarihli kararıyla il genel meclisi ve belediye meclis üyelikleri için aday saptama yetkisi Merkez Yönetim Kurulu’na verildi. Merkez Yönetim Kurulu da bu çevrede yetki devrinin hangi seçim çevrelerinde uygulanacağını görüşerek karara bağladı. Çeşitli tarihlerde belediye meclis üyeliği için eğilim yoklaması yapılan yerlerde onama yetkisinin Merkez Yürütme Kurulu’nda olduğu belirtildi.

Yine aynı yazıda Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kilis, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Uşak, Tunceli, Trabzon, Yalova ve Zonguldak illerindeki tüm seçim çevrelerinde belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyelekleri aday listelerini onama yetkisinin de Merkez Yönetim Kurulunda olduğu ifade edildi. Belirtilen iller ve İstanbul’da;  İl Başkanlığı, ilçe başkanı, belediye başkan adayı ve büyükşehir adayı ile azami mütabak sağlanarak taslak listenin hazırlanacağı  ve son noktayı yine Merkez Yönetim Kurulu koyacağı belirtildi.  KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183