Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

İstanbul Uysal’ a emanet

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi’nde Temmuz ayında oy çokluğu ile kabul edildiği halde eksikleri olduğu ve ileride Meclis’i sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle 5 imar değişikliği dosyasını iade etmişti. İmar dosyaları Eylül ayında aynı şekilde meclise gelmiş, AK Partili üyelerinin oylarıyla onaylanmıştı. Bu gelişme sonrasında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kadir Topbaş'ın istifa ettiğini açıklamış ve bunun kamuoyuna duyurulmadığını iddia etmişti. İddiaların ardından akşam saatlerinde İBB sosyal hesaplarından Kadir Topbaş'ın İstanbullular’a hitaben mesajları paylaşıldı. Bir gün sonra yine akşam saatlerine doğru Kadir Topbaş İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Belediye başkanlığı'ndan istifa ettiğini ancak partisiyle bağlarının devam edeceğini söyleyen Topbaş, ayrıca 'İnsanlar çok şeyi affeder adam yerine konmamayı affetmez' dedi.

 Topbaş'ın istifasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ak Parti ve CHP Grubu yeni başkan adayları için kolları sıvadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde toplanan AK Partili İBB meclis üyeleri yapılan temayül yoklaması sonucu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın adı İBB Başkan Adayı olarak ortaya çıktı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ise Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde gerçekleşen toplantıda Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB Başkan Adayı olarak belirlendi.

İmamoğlu; Tüm İstanbullular’a özen gösteren bir yönetim vaat ediyorum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Adayı olan Ekrem İmamoğlu, adaylığı için bir basın açıklaması yaptı. Ekrem İmamoğlu, "Bu onura layık olmaya çalışacağım. Bugün burada önümüzdeki 18 ay için İstanbul'un yönetimine talip olan bir belediye başkan adayı olarak İstanbullular’a büyük projeler, detaylı programlar sunacak değilim. Benim, İstanbullular’a çok basit bir vaadim var: Ben, İstanbul’a ‘özenli bir yönetim vaat ediyorum. Büyük ya da küçük demeden, İstanbul için yapılacak her işi özenli yapmanın, atılacak her adımı özenle atmanın sözünü veriyorum. İstanbul gibi, tarihiyle coğrafyasıyla, kültürüyle, ekonomisiyle devasa bir kenti yönetmek herşeyd        en çok, özenli olmayı gerektirir. Ben her şeyden çok, insana değer veren, insana özen gösteren ve önce insan diyen, ayrımcılık yapmaksızın, tüm İstanbullulara aynı ölçüde özen gösteren bir yönetim vaat ediyorum” dedi.

Kaya; Adayımız Mevlüt Uysal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde seçimin yapılacağı gün canlı yayında yaptığı açıklamada, 'Sayın Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan başkanlık için temayüle 337 arkadaşımız katıldı. Genel Başkanımızın tavsiyesiyle Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. Mevlüt Kardeşimizi tebrik ediyorum' dedi.

Uysal 179, İmamoğlu 129 oy aldı

Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimin ilk iki turunda,  Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Ekrem İmamoğlu , meclis üyelerinin üçte ikisinin oyunu alamadığı için başkan seçilemedi. Bunun üzerine, salt çoğunluğun arandığı üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda 308 oy kullanılırken, 4 oy geçersiz sayıldı. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oy aldı. Bu sonuçla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mevlüt Uysal oldu.

Uysal; İstanbul için hayırlı olsun

Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı ilk konuşmada, “Meclis üyelerimiz 3 tur burada kaldılar. Sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu seçimde şahsımı büyükşehir belediye başkanı yaptınız. Dünya şehri olan İstanbul adına bölgemiz adına hayırlı olsun diyorum. Şahsım adına da inşallah hayırlısı olur. Genel başkanımız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında burada başkanlığa başladı belediyecilikte bir çığır açtı. Burada şu anda İstanbul’da dünyadan gelenler diğer ülkelerden gelenler güzel bir İstanbul’da bahsediyorsa onun eseri diyorum kendisine şükranlarımı saygılarımı sunuyorum” dedi.

Uysal; Az konuşup, çok iş yapacağız

“Kadir Topbaş büyükşehir başkanlığından istifa etse bile ihtiyacımız olduğunda İstanbul’a hizmet etmede katkı sunacağını düşünüyorum. Bu şehir müjdelenmiş bir ve kadim bir şehir. Doğunun batının farklı kültürlerin buluştuğu bir şehirdir. İnşallah önümüzde 2019’a kadar bu az zamanda bu şehrin kültürlerin buluşma şehri olarak devam etmesine hep beraber sahip çıkacağız ve güzel işler yapacağız diye düşünüyorum. Yine bugün seçimi yaptık diyorum ki Bismillah diyelim başlayalım. Başta yaptığım konuşmamda az konuşup çok iş yapacağız dedim. İnşallah Allah bizi İstanbul halkına mahcup etmez.”

Daha sonra tebrikleri kabul eden İBB Başkanı Mevlüt Uysal, düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi Birinci Başkanvekili Ahmet Selamet'ten başkanlık mührünü alarak, görevine başladı.  

 FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183