Öne Çıkanlar belediye cumhuriyet Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç Önder Küçük Rusya

Bu haber kez okundu.

İSTAD Büyük Türk Kurultay başarılı STK’ lara Aday Gösterildi.

İSTAD Başkanı Sefer KARAKOYUNLU Büyük Türk Kurultayı başarılı STK sivil Toplum kuruluşlarına aday gösterildi.

Merkezi Kadıköy de bulunan İSTAD İstanbul Türkiye Azerbaycan dayanışma ve Kültür Derneği birçok başarılı çalışmalara imza atmıştır.

TurkBirDev Vakfı tarafından 07.07.2017 tarihinde düzenlenecek olan BÜYÜK TÜRK KURULTAYI Stk Sivil Toplum Kuruluşları başarı ödülleri yarışmasına aday gösterilen İSTAD başkanı Sefer Karakoyunlu yapmış olduğu açıklamada” Hiç bir başarı tesadüf değildir. Çalışmalarımıza ve başarı ödülü adaylığımıza vermiş olduğunuz destekten dolayı tüm dostlara teşekkür eder, saygılar sunarız.

İSTAD adına Bir kaç yılda yapmış olduğumuz çalışmalar ve almış olduğumuz ödüllerden kısaca sizler bahsetmek isterim

İSTAD ın kuruluş amaçlarından biri; Türkiye Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleri arasında var olan dostluk, kardeşlik ve dayanışma bağlarını geliştirmek ve geleceğimiz olan gençler üzerinde tarih bilinci oluşturarak Türk dünyasının Birliğini sağlamaktır.

Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak amacı ile konferanslar, Paneller ve toplantılar düzenledi. Türk Dünyasının en büyük problemlerinden biri olan Asılsız Soykırım iddiaları ve Karabağ’ın işgal edilmesi Hocalı da yapılan Soykırımı dünya kamuoyuna anlatmak ve yapılan haksızlıklara dur demek için mitingler, yürüyüşler, paneller, konferanslar ve Tv programları düzenledik.  Türk Dünyasının ortak mirası olan “Nevruz Bayramı ve Önemli Milli Günler” düzenli olarak geniş halk kitlelerinin katılımı ile kutlandı. Türk dünyasını bu gün ve gelecekte en büyük problemi olan “Metzamor Nükler “santralının kapatılması yönünde birçok çalışmalar ve konferanslar düzenleyerek Metzamorun tehlikeleri anlatıldı. Yapılan çalışmalar ve girişimlerle Metzamorun tehlikesi Dünya Azerbaycanlılar kurultayı sonuç bildirgesine konulması sağlandı.  Türk Dünyasının Orta Asya’ya açılan kapısı Azerbaycan’ın işgaline sesiz kalmayan “Kafkas İslam Ordusu”nun Bakü’yü düşman işgalinden kurtarılmasının yıl dönümlerinde Gence den başlamak üzer Azerbaycan a gezi düzenleyerek her yıl 15 Eylül de Bakü Türk şehitliğinde anma törenleri yapıldı. Türk dünyasının çeşitli bölgelerinde Türkler karşı yapılan haksızlık ve zulümlerin karşısında durarak yürüyüşler yapıldı. Türk dünyasının ortak değeri olan büyük üstad M.Hüseyin Şehriyar 25. Ölüm yıl dönümünde İstanbul Topkapı Türk Dünyası evlerinde yapılan programlarla anıldı. Geleceğimiz olan gençler üzerinde tarih bilinci oluşturmak amacı ile birçok seminer ve toplantılar düzenlendi.

İSTAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin almış olduğu ödüller: 

 

1-Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Tereqqi(Devlet Nişanı

2-Türk Dünyasının Birlik ve Dayanışması adına yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Azerbaycan Dede Korkut Vakfı tarafından Gızık Ürek(Altın Kalp)Altın madalya ödülü.

3-Avrasya- 1 Vakfı Onur Plaketi

4-İstanbul Üniversitesi Tarafından Teşekkür Belgesi,

5-Asam Tarafından Onur Plaketi,

6-Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Tarafında yılın STK Plaketi

7-Atxem-Azerbaycan ve Türk Dili konuşan Halkların Dayanışma merkezi tarafından Türk Dünyası Onur Belgesi,

8-Azerbaycan Matbuat Şurası tarafından Onur Diploması,

9-Aşık Şemşir Medeniyet Ocağı Tarafından Onur Diploması

10- Azerbaycan Türkiye evi tarafından Onur Plaketi ve birçok kurum ve kuruluştan tarafından çeşitli belgelerle ödüllendirilmiştir.

Bu çalışmalarda bize destek olan adaylığımızı destekleyen başta İSTAD kurucu üyeleri olmak üzere tüm halkımıza teşekkür eder, saygılar sunarız.

Yaşasın Türk Dünyasının Birlik ve dayanışması.

 

 

 

NOT:07.07.2017 tarihinde Yahya Kemal Bayatlı Merkezi Halkalı K.Çekmece adresinde düzenlenecek olan Büyük Türk Kurultayı”na tüm halkımız davetlidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183