Öne Çıkanlar CHP Türkiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM Bağcılar Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Iğdır Üniversitesi ve Iğdır Ticaret Borsası Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

 İmza töreninde konuşanRektör Alma,önceki gün ARAS EDAŞ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ile işbirliği protokolü imzalandığını, bugün de yeni bir protokol ile üniversite – sanayi işbirliğinde yeni bir adım attıklarını söyledi.


Iğdır Üniversitesi olarak, ilimizde bulunankamu kurum ve kuruluşlara katkı sağlamak amacı ile her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade eden Rektör Alma, şunları söyledi: “Merkezi laboratuvarlarımız, 2010K121000 DPT projesi çerçevesinde Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Binası inşaatı tamamlanmıştır. Binanın kullanılabilir alanı yaklaşık 1529 m² olup, idari ve akademik personel odaları, toplantı salonu ve 11 adet laboratuvar birimlerinden oluşmaktadır. Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi 2016 yılı içerisinde bünyesindeki birçok cihazla dünya standartlarına uygun olarak aktif duruma getirilmiş ve faaliyetlerine devam etmektedir. Laboratuvarımızda LC-MS-MS SİSTEMİ,   GC-MSMS SİSTEMİ, AAS, MİKRODALGA YAKMA ÜNİTESİ, GC (FID), FT-IR SİSTEMİ, İYON KROMATOGRAFİSİ, ELEMENTEL ANALİZ CİHAZI, UV-VIS SPEKTROFOTOMETRE, ICP–MS, HPLC ( DAD –FLD detektörlü), HPLC ( RID –DAD detektörlü ) gibi önemli cihazlar bulunmaktadır.”

Ticaret Borsası Başkanı Kumtepe ise imzalanan protokol ile önemli bir açığın kapatılmış olacağını, zira gerektiğinde analiz yaptırmak için ürünleri şehir dışına göndermek zorunda kaldıklarını ifade etti. Kumtepe, daha önce il dışına gönderdikleri analiz sonuçlarının en erken bir hafta hatta 10 gün sürdüğünü bu protokolle bu sorunun ortadan kalktığını ve analizlerin üniversitenin merkezi laboratuvarında yapılacak olmasından ötürü son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Iğdır Üniversitesi ve Iğdır Ticaret Borsası işbirliği protokolü Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, ALUM MüdürüYard.Doç. Dr. Uğur Şimşek ile Iğdır Ticaret Borsası Yönetim Kurul Başkanı Serhat Kumtepe tarafından imzalandı. İmzalanan protokol ile Ticaret Borsası üyelerinin toprak, bitki ve her türlü hayvansal ve bitkisel gıda ürünlerinin analizleri Iğdır Üniversitesi Merkezi Laboratuvarlarında indirimli olarak yapılması imkânı sağlanmış oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183