Öne Çıkanlar Mehmet Deniz Stuttgart Ares vedat bilgin Engelliler 5 Yıldızlı Tatil Yaptı 3G

Bu haber kez okundu.

İBB'NİN BİR KISMI KAÇAK AVM'YE TAŞINDI

 Kaçak olduğu için yıllardır tartışma konusu olan Bakırköy Osmaniye’de ki Marmara Forum AVM, imar planlarına aykırılıkları nedeniyle 7 yıldır kaçak olarak faaliyet gösteriyordu.

2016 Mart ayında İBB Meclisi’nde 1/5000’lik planları AK Parti’li üyelerin “Evet” oylarıyla yasallaşmış, kamuoyunda “İBB’den Marmara Forum’a büyük kıyak” olarak yorumlanmıştı.

1/1000’lik planları 2017 Nisan ayında Bakırköy Belediye Meclisi’nde ise CHP’li İBB ve Belediye Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Taner Kazanoğlu tarafından eleştirilmiş, “Marmara Forum’un İBB’ye verdiği İBB’ye verilen 100 milyon dolar, kurumsal rüşvettir” demişti.

Bakırköy Belediyesi’ne gelen protokolde 2.7 milyon euro bir bedelle binlik planlarına imar affı getirilmesinin istendiğini ifade eden Kazanoğlu, “Biz size 2 milyon 700 bin verelim, siz bu hukuksuzluğa ve ahlaksızlığa olur deyin teklifidir bu” ifadelerini kullanarak, Hukuk Komisyonu ve Cumhuriyet Halk Partisi Gurubu olarak binlik planlara “Hayır” demişti.

CHP Hukuk Komisyonu üyesi olan Avukat Taner Kazanoğlu, ne İBB’nin ne de ilçe belediyelerinin imar affı yetkisi olmadığını söyleyerek, CHP Gurubu olarak hem büyükşehirde, hem de belediye olarak protole red oyu verdiklerini ve devam eden hukuk sürecinin takipçisi olacaklarını belirtmişti.

Binaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazısı asılırken, taşınmanın sessiz sedasız gerçekleşmesi dikkat çekti. Hala Bakırköy Belediyesi’nin devam ettiği dava sonucunda belediye davayı kazanırsa, Marmara Form’un yıkımı söz konusu olacakken, İBB’nin protokol yaparak meclisten geçirdiği yasallaşma fes olacak. Bu durumda İBB’nin Marmara Forum’a taşınması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle kabul edilen projesine göre, Fatih Saraçhane’deki merkez bina ile Merter’deki hizmet binaları, Seyrantepe’de inşa edilecek 60 katlı akıllı binaya tanışacaktı. Proje için önceki yıllardaki rakamlara göre 240 milyon liraya harcanacak ve 2 yılda tamamlanacaktı. İSKİ VE İETT dâhil toplam 25 şirket ve müdürlükler aynı çatı altında toplanırken, boşalan binalar satışa çıkarılacaktı. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın açıklamalarına göre belediye binasının tek binada toplanması halinde, şu anda yıllık toplamı 208 milyon lirayı bulan kira bedelleri, personel servisi, temizlik, güvenlik, garaj hizmetleri, akaryakıt, elektrik, su, doğalgaz, iletişim ve personel yemek giderleri, 62 milyona düşecek. Yani belediye giderlerinden yılda 146 milyon lira tasarruf sağlanmış olacaktı. Eski bina ise otel olacaktı. Buradaki binada İBB TV yayın koordinasyonu sağlayan İBB TV müdürlüğü de yer alacaktı. Ayrıca yapının giriş katı İstanbulluların vakit geçirebilmesi için 'sokak dokusuna sahip sosyal donatı alanları' fikri çerçevesinde tasarlanacaktı. Yapılan bu açıklamanın ardından önce kaçak, sonra İBB eliyle yasallaştırılan Marmara Form AVM binasına taşınan İBB’nin sessizliğini koruması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

 Selvi Sarıtaç

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183