Öne Çıkanlar Kartal Belediyesi ak parti hastaneler deprem tehdidi altında küçük çobanlar reklam panosu

Bu haber kez okundu.

İBB, Marmara Forum'a taşındı

  

Yıllardır Fatih Saraçhane’de hizmet veren ve Seyrantepe’de inşa edilecek olan 60 katlı akıllı binaya taşınacağı söylenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Merter’deki ek binasını geçtiğimiz aylarda kaçakken yasallaştırdığı Marmara Forum’ataşıdı. Merter’deki binaya ise mal sahibi İGDAŞ’ın geleceği öğrenildi.

Yıllardır tartışma konusu olan Bakırköy Osmaniye’de ki Marmara Forum AVM, imar planlarına aykırılıkları nedeniyle yedi yıldır kaçak olarak faaliyet gösteriyordu.

İBB) tarafından 2008 ve 2011 yıllarında Marmara Forum AVM'nin kaçak olan otopark ve ofis binaları iki kez mühürlendi ve ruhsatların iptali için dava açıldı. 2014 yılında İBB'nin kazandığı dava sonucunda 250 bin metrekarelik AVM'nin 60 bin metrekaresinin kaçak olduğu saptandı ve binanın iskanı iptal edildi. 

İBB geçen yıl kararını değiştirdi. 2016'nın Mart ayında yapılan İBB Meclis oturumunda AVM'nin kaçak durumdaki ofis ve kapalı otoparkını yasal hale getirilmesinin önünü açan imar planı değişikliği, AK Partili üyelerin oyları ile kabul edildi.AVM’debulunankaçakyapılarınyasal hale gelebilmesiiçin, ofisolarakkullanılan Garden Office binasıveaynıbölgedebulunan 16 bin metrekarelikarsaİBB’yedevredildi. İBB Garden Office’deofisibulunankiracılara, 10 yıllıksözleşmeleribulunmasınarağmentebligatgöndererektahliyeleriniistedi.

Kamuoyunda ‘İBB’den Marmara Forum’a büyük kıyak’ olarak nitelendirilen plan değişikliği CHP İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Taner Kazanoğlu tarafından eleştirilmiş, Marmara Forum’un İBB’yeyaptığıbağış için, ‘kurumsal rüşvettir’ifadelerini kullanmıştı.

Avukat Taner Kazanoğlu, ne İBB’nin ne de ilçe belediyelerinin imar affı yetkisi olmadığını söyleyerek, CHP Gurubu olarak hem büyükşehirde, hem de belediye olarak İBB ile Marmara Forum arasında yapılan protokole ret oyu verdiklerini ve devam eden hukuk sürecinin takipçisi olacaklarını belirtmişti.

AncakİBB, Bakırköy Belediyesi’nin açtığı davanın sonucu beklenmeden, Merter’deki hizmet binasını sessiz sedasız Marmara Forum’a taşıdı ve tabelasını da astı.Oysa Bakırköy Belediyesi davayı kazanırsa, Marmara Forum’un yıkımı gündeme gelecek ve İBB’nin protokol yaparak meclisten geçirdiği plan değişikliği fesih olacak.

TÜM BİNALAR SEYRANTEPE’YE TAŞINACAKTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle kabul edilen yeni hizmet binası projesine göre, Fatih Saraçhane’deki merkez bina ile Merter’deki hizmet binaları,Seyrantepe’de inşa edilecek 60 katlı akıllı binaya tanışacaktı. Proje için önceki yıllardaki rakamlara göre 240 milyon liraya harcanacak ve iki yılda tamamlanacaktı. İSKİ VE İETT dâhil toplam 25 şirket ve müdürlükler aynı çatı altında toplanırken, boşalan binalar satışa çıkarılacaktı. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın açıklamalarına göre belediye binasının tek binada toplanması halinde, şu anda yıllık toplamı 208 milyon lirayı bulan kira bedelleri, personel servisi, temizlik, güvenlik, garaj hizmetleri, akaryakıt, elektrik, su, doğalgaz, iletişim ve personel yemek giderleri, 62 milyona düşecek. Yani belediye giderlerinden yılda 146 milyon lira tasarruf sağlanmış olacaktı. Eski bina ise otel olacaktı. Buradaki binada İBB TV yayın koordinasyonu sağlayan İBB TV müdürlüğü de yer alacaktı. Ayrıca yapının giriş katı İstanbulluların vakit geçirebilmesi için 'sokak dokusuna sahip sosyal donatı alanları' fikri çerçevesinde tasarlanacaktı.

Selvi Sarıtaç

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183