Öne Çıkanlar haberdesiniz Türkiye FETÖ Next Level Tera Gökhan Yüksel

Bu haber kez okundu.

Hırsızlar Kapakları Çalınca Çay Mazot ve Florla Kaplandı

 

Düzce sınırları içinden geçen melen Çayı’nda 2 gün önce gece saatlerinden itibaren yoğun koku yayılmaya başladı. Çay üzerinde fuel oil ve yağ tabakası oluşması vatandaşların dikkatini çekti. Özellikle Bahçeköy Köyü'nde yoğun şekilde görülen tabaka ve koku vatandaşları rahatsız ettiği gibi İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Melen'den hayvanlar dahi su içemedi.

KAZANLARIN VANALARI ÇALINDI

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Düzce Belediyesi'nin yaptığı incelemede ise yağ ve mazot tabakası ile yoğun kokunun sebebinin Aziziye Mahallesi'nde bulunan ve 300 yataklı Atatürk Devlet Hastanesi'nin açılması ile yaklaşık 2 yıldır atıl bekleyen eski devlet binasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmada hırsız yada hırsızların hastanede bulunan fuel oil kazanlarının vanalarını çaldıkları ve kazanlardan akan yakıtın kanalizasyon aracılığı ile Melen Nehri'ne sızdığı belirlendi.

“HATTI TAMAMEN KÖRLEYİP TEMİZLEYECEĞİZ”

Sızıntıl ile alakalı açıklama yapan Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü yetkilisi Asım Koçak, , "Melen suyu ile ilgili şikayet dün gece saatlerinde geldi. Kanalizasyona fuel oil ve mazotun karıştığı hakkında bilgi geldi. Dün gece (sabaha karşı) saat 02.00 sıralarında araştırmaya başladık. Sıkıntının Aziziye Mahallesi'ndeki eski SSK hastanesinin kazan dairesinden kaynaklandığı meydana çıktı. Bunun nedeni ise vanaların döküm olmasından dolayı hırsızların vanaları söküp sattıkları ve kazanlar içinde bulunan fuel oil ile mazotun tamamen kanalizasyona aktığı tespit edildi. Akıntının kesilmesi için çalışmalara devam ediyoruz. Hattı tamamen körleyip, fuel oili kanalizasyondan temizleyeceğiz." dedi.

Düzce Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da kirliliğin hırsızlıklar sonrası yaşanmaya başladığı vurgulanarak "Fuel oil tanklarının vanaları çalınmış. Bu nedenle yakıt kanalizasyon sistemimize giriş yapıyor. Bağlantının körlenerek akışın kesilmesi için işleme başlandı." Açıklaması yapıldı.

FLOR TAMAMEN KANALİZASYONA VERİLMİŞ

Koçak, ekiplerin sızıntının nereden geldiğini bulmaya çalıştığını söyleyerek, "Kanalizasyona flor ve mazot karıştığı ihbarı üzerine saat 02.00'dan sonra sonra tüm bacalarımızı tek tek açarak çalışma yaptık. Sıkıntının bu noktadan geldiğini, hastanenin kazan dairesinden kaynaklandığını belirledik. Vanaların döküm olması dolayısıyla hırsızların vanaları söküp sattıklarını ve florun tamamen kanalizasyona verildiği tespit edildi. Şu an florun tamamen temizlenmesi için çalışma başlattık." Şeklinde konuştu.

KENT YAŞAM / GAMZE ÜNLÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183