Öne Çıkanlar Türkiye Next Level Tera FETÖ haberdesiniz Çebi

Bu haber kez okundu.

Hamsiyi Yiyen Horona Koştu

Radyo kültürünün gelişmesine katkı sağlayan, yöresel lezzetlerin gelecek nesillere aktarılması ve halkla buluşmasını amaçlayan Zeytinburnu Geleneksel 4'üncü Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni’nde vatandaşlara 2 ton, yaklaşık 20 bin kişilik hamsi ikram edildi. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen festivale, Avrupa Birliği (AB) Eski Bakanı Volkan Bozkır, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve binlerce vatandaş katıldı. Balık ekmek alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşlar su ve helva eşliğinde hamsinin tadına baktı. Önlükleri giyerek hamsi kazanının başına geçen Volkan Bozkır ve Başkan Aydın vatandaşlara Karadeniz’in meşhur lezzeti hamsi ve helva ikramında bulundu. Özenle hazırlanan hamsi vatandaşlardan tam not alırken kimi vatandaşlar bir daha yiyebilmek için yeniden kuyruğa girdi. Karadenizli vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festivalde müziğin ritmine kendini kaptıranlar meydanda horon tepti. Birçok vatandaşın katılımıyla oynanan horon, festivalde oldukça renkli görüntüler oluşturdu.



“BALIKLA BÜYÜDÜM”

Festivallerin insanların bir araya gelerek kaynaşması noktasında önemli etkinlikler olduğuna dikkat çeken ve festivale katıldığı için mutlu olduğunu ifade eden Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır, “Aslen anne tarafından Çanakkaleliyim, haliyle balıkla büyüdüm. Bu yüzden bugün de balığı görünce açıkçası benim için çok anlamlı bir gün oldu. İki haftadır aralıksız devam eden bir festivali düzenleyen tüm ekibi tebrik ediyorum. Ülkemizin eşsiz diğer yöresel lezzetleri de geçtiğimiz haftadan beri burada ikram edildi. Bugün de Karadeniz mutfağının sevilen lezzetlerinden hamsiyi vatandaşlarımızla buluşturduk. Biraz sonra bu güzel insanlarla bir araya gelip hep birlikte balık yiyeceğiz. Temennim bütün günlerimiz böyle güzel olur inşallah.” şeklinde konuştu.



AÇILIŞTA ÇİĞ KÖFTE, FİNALDE KARADENİZ HAMSİSİ

80 bine yakın vatandaşı festival alanında ağırladıklarını ve gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “8 gün süreyle 22 radyo kanalımız Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’ndan Türkiye’ye ve dünyaya seslendi. Tabii Zeytinburnu’nun demografik özelliğinin çok renkli olması, mutfak zenginliğini de beraberinde getiriyor. 2 haftalık festivalimizde açılışı Güneydoğu’nun çiğ köftesiyle yapmıştık ardından Rumeli böreği ve Türkistan pilavı ile devam ettik. Bugün de finali Karadeniz’in hamsisiyle yaptık. Bizi festival boyunca yalnız bırakmayan Zeytinburnulu hemşehrilerimize çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Festival, kemençe ve tulum eşliğinde horon oyunuyla devam etti. Alandan canlı yapan radyo kanalları ise etkinlikleri anbean dinleyicilere aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183