Öne Çıkanlar 18 mart Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız pişman olacaksınız Farklı Diller 23 Ekim fındık fiyatları!

Bu haber kez okundu.

Gürer: “Veteriner hekimlerin sorunları çözülmeli”

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde Veteriner Hekimleri Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Ökkeş Serdar Kızar ve yöneticiler tarafından karşılanan Gürer, mesleki sorular, klinik hizmetleri, ithal damızlık problemleri gibi konularda veteriner hekimlerle sohbet etti. 

 

NİĞDE’DE 23 VETERİNER KLİĞİNİ VAR

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Veteriner Hekimler Odası’nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada: “Niğde’de; 15’i merkez, 1’i Altunhisar, 5’i bor ve 2’si Çiftlik ilçelerinde olmak üzere toplam 23 veteriner hekim kliniği var. Türkiye genelinde ise 8 bin 130’u Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda, 6 bin 700’ü de serbest olmak üzere toplam 14 bin 830 veteriner bulunuyor. Her köyde bir veteriner hekim olmalı” dedi.

 

VETERİNER HEKİMLERİN ÖZLÜK HAKLARI YENİDEN DÜZENLENMELİ

 

Veteriner hekimlerin sorunlarını zaman zaman soru önergeleri ve meclis araştırmaları ile TBMM gündemine taşıdığını anımsatan Ömer Fethi Gürer, kamuda çalışan hekimlerin özlük haklarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.  Veteriner hekimlerin en önemli sorunlarından birinin de Tüm Gün Yasası olduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, bu yasayla klinik açma yetkisi alınan veteriner hekimlerin bu haklarının iade edilmesi gerektiğini vurguladı. 

 

Yerelde ıslah çalışmalarının veteriner hekimlerin görüşü alınarak yapılması gerektiğine değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sayıları 15 bine yaklaşan veteriner hekimlerin bu ve buna benzer sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. 

 

Niğde Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ökkeş Serdar Kızar ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ökkeş Serdar Kızar, Veteriner Hekimlerin sorunlarını yazılı soru önergesi ve Meclis araştırması ile meclise taşıdığı için Gürer’e meslektaşları adına teşekkür etti. Kızar, mesleğin sorunları ve uygulamada yaşananları örnekleri ile anlattı.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin tohumlama faaliyetlerini ticarileştirdiğine vurgu yaptı.  

Veteriner hekimler olarak uygun maliyetlerle hizmet götürmek istediklerine dikkat çeken Kızar, “Birlikler vergi avantajını bize karşı rekabet olarak kullanıp ucuz malzemelerle tohumlama faaliyetlerini yürütme çabası içindeler. Bu nedenle yıllardır birlikler tarafından yapılan tohumlama çalışmaları sadece boğaya ikame bir uygulama olmaktan öteye geçemedi. Tohumlama sayıları arttı ama damızlık hayvanlarımız halen ithal ya da başka illerden getiriliyor” dedi.  Oda Başkanı Ökkeş Serdar Kızar, 140 bin büyükbaş ve 400 bin küçükbaş hayvan varlığı ile 6 bin civarında hayvancılık işletmesinin bulunduğuna da dikkat çekti. Veteriner Hekimlerin desteklenmesi ve koşullarının iyileştirilmesini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183