Öne Çıkanlar haberdesiniz Türkiye FETÖ Next Level Tera esenyurt belediyesi

Bu haber kez okundu.

Gürer, arazi toplulaştırmada yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, arazi toplulaştırma projesi kapsamında yaşanan sorunları gündeme getirmek amacıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına soru önergesi verdi. Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Niğde’de bazı çiftçilerin arazi toplulaştırma kapsamında kendilerine verilen yeni tarlaları almaktan imtina ettiklerini söyledi. 

 

TARLALARDAN OTABAN GEÇTİ

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, arazi toplulaştırma kapsamına dâhil olan ve Pozantı-Ankara otobanı nedeniyle tarlalarına ekip yapamayan çiftçilerin sorununu TBMM gündemine taşıdı.  CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde Niğde Merkeze bağlı Pınarcık köyünde bazı çiftçilerin Pozantı-Ankara otoban çalışmaları nedeniyle tarlalarına ekim yapamadığını bazı çiftçilere yeni arazilerinin verilmediği için sorun yaşandığını belirtti. 

 

TARLA İÇİ YOLLAR TAMAMLANMADI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, “Niğde Misli Ovası 2. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi kapsamında bulunan Niğde İli Merkez İlçesi Pınarcık Köyünde Arazi Toplulaştırma Projesi tamamlandığını ve çiftçilere yeni arazilerinin teslim edildiğini belirtti. Tarla içi yolların bazı yerlerde henüz tamamlanmamış olması sebebiyle bazı çiftçilerin yeni arazilerini teslim almaktan imtina ettiklerini vurgulayan Bakan Çelik, “Bakanlığımızca tarla içi yolların tamamlanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” dedi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaşanan mağduriyetler olduğunu ve bunların acilen giderilmesini istedi. Vatandaş ciddi anlamda sıkıntı içinde "dedi 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183