Öne Çıkanlar GÜNDEM Salih Cengiz seçim bürosu Silivri Selimpaşa asrın felaketi

Bu haber kez okundu.

GERİ DÖNÜŞÜM KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR

  Ataşehir Belediyesi tarafından başlatılan, ‘atık haldeki elektrikli ve elektronik eşyaların, çevreyi kirletmeden geri kazandırılması’ çalışmaları devam ediyor.
 


Ömrünü tamamlamış veya kullanılmaz durumda olan ütü, elektrikli süpürge, tost makinesi, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi pek çok elektrikli ve elektronik ürünler, çöpe atıldıklarında içlerinde bulunan cıva, kurşun ve kimyasal maddeler çevreye büyük zarar veriyor.
 
Elektrikli ve elektronik atık ürünler için daha önce, e-atık konteynırları ve yeşil noktalar oluşturan Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, şimdi de sitelerde ‘Elektrikli ve elektronik atık toplama noktaları’ oluşturmaya başladı.
 


Kullanılmayan elektronik ve elektrikli atıkların çöpe atılmaması için denetim ve bilgilendirme ziyaretlerini de sürdüren Ataşehir Belediyesi yetkilileri, bu ürünlerin en yakın toplama noktasına götürülmesi veya biriktirilerek Ataşehir Belediyesi ile iletişime geçilmesi konusunda ilçe halkından destek istiyor.
 
Ayrıca kurum, kuruluş, konut ve işyerlerinde oluşan ve bu noktalara sığmayan elektronik atıklar da, Ataşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak toplanıyor.  
 
Doğal kaynakların daha verimli kullanılması için geri dönüşüme büyük önem verdiklerini dile getiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ambalaj, cam, pil, elektronik atık ve bitkisel atık yağ gibi geri dönüşebilir atıkları, kaynağında ayrı toplayarak geri dönüşüme tekrar kazandırmak, kaynaklarımızın daha verimli kullanılmasında en öncelikli yoldur. Tüm Ataşehirlilerden bu konuda destek bekliyoruz” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183