Öne Çıkanlar GÜNDEM İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim bürosu asrın felaketi haberdesiniz

Bu haber kez okundu.

Gelecek nesillerin mimarısınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca İstanbul Müftülüğütarafından düzenlenen yaz etkinliğinin Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kapanış programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması öncesinde katılımcılara, Mısır'da şehit edilen Esma Biltaci'ye babasının cezaevinden gönderdiği mektubun okunduğu video izletildi.

Allah'ın herkese şehitlik makamını lütfetmesi temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, “Aramızda inşallah Esma Biltaci'leri görüyorum, Mus'ab bin Umeyr bunları görüyoruz. Sizleri tebrik ediyorum, kutluyorum” dedi.

Programa katılmasının kendisine ayrı bir güç kattığını dile getiren, gençlerin geleceğe yönelik Türkiye’nin birer köşe taşı olduğuna ve olacağına inandığını kaydeden Erdoğan, “İnşallah sizler özellikle Güneydoğu'da, Doğu'da döndürülmek istenen o kirli çarkları, şu anda tersine çeviriyorsunuz, çevirmeye de devam edeceksiniz. Yaz kamplarını farklı illere yayarak, özellikle illerinden çıkamayan Güneydoğulu yavrularımızı, Türkiye'nin değişik illerindeki, bizim o medeniyet tasavvurumuzun, medeniyetimizin köşe taşlarımızla onların tanışmasını sağlamamızın çok büyük önemi olduğuna inanıyorum. Yaz kurslarıyla yaz boyu bu çalışmaları devam ettirmenin çok çok faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Çanakkale'de yedi düvelin dize getirildiğini, Kurtuluş Savaşı'nda şartlar ne olursa olsun vatana sahip çıkıldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, o zaman birleşen bütün dünyanın derdinin Anadolu topraklarını ele geçirmek olduğunu, ancak ellerinin boş döndüğünü ifade ederek, onların gücü karşısında ise imandan başka bir güç olmadığını kaydetti.

15 Temmuz'da ezanına ve bayrağına el uzatanların başını ezeceğini tüm dünyaya ilan eden bir ecdadın mirasını devralacak nesle yakışan duruşun buradaki öğrencilerin duruşu olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “18 Mart 1915'i yaşamadınız, okuyorsunuz ama 15 Temmuz'u yaşadık. Dolayısıyla bu bizim için çok daha anlamlı. Sizler anneler olarak, diğer gençlerimiz babalar olarak evlatlarımızı inşallah bu şuurla yetiştireceğinize inanıyorum. Siz yeni bir neslin inşasında, ihyasında mimarlar, mühendisler olacaksınız. Bu bakımdan atılacak bu adımlar çok önemli, bu yaz kampı bu noktada çok önemli. Rabbim yar, yardımcınız olsun, Rabbim feyzinizi artırsın” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183