Öne Çıkanlar Büşra Jülide Şişmanoğlu Tuvalin Sesi spor Özel Çocuklar İçin Güzel Çalışmalar Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı

Bu haber kez okundu.

Geleceğin bilim insanları Avcılar’da yetişiyor

 Tahtakale, Firuzköy ve Cihangir Kent Enstitülerinde başlayan Bilim Atölyeleri 8 hafta boyunca devam edecek. Okul öncesi dönemden 6. sınıf öğrencilerine kadar olan geniş bir grubu kapsayan Bilim Atölyelerinde yaklaşık 500 Avcılarlı çocuk, eğlenirken öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Bilim Atölyesi; çocukların bilime olan ilgisini arttırmak, yaz döneminde ders dışında çeşitli alanlara eğilmelerini sağlamak ve yaratıcılık kazandırmayı amaçlıyor.



MEYVE VE SEBZEDEN ELEKTRİK ÜRETİYORLAR

Avcılar’da karne alıp yaz tatiline giren çocuklar, yaz aylarını da dolu dolu geçiriyor. Avcılar Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Bilim Atölyelerinde’ uzman eğitmenler eşliğinde deneyler yapıyorlar. Güneş pili ile çalışan düzeneklerden ses dalgalarının yayılma biçimlerine varana kadar ilginç deneyler yaparlarken, kendi yaratıcılıkları ile tasarladıkları model saatler üretiyorlar. Enstrüman yapımı hakkında fikir sahibi olan çocuklar, meyve ve sebzelerden üretilen elektrikle bir saatin çalışmasını sağlayabiliyorlar. Bilim insanlarının hayatlarını da öğrenen çocuklar sekiiz hafta sürecek eğitimlerde daha birçok deney yapma imkanı bulacaklar.


Senay BADUR-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183