Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Fehmi Öztürk: ‘’Adaleti Sosyal Medyada Arıyorum’’

‘ ESKİ VEKİL, YENİ DOLANDIRICI ÇIKTI’

Celal KARAALİ: Öncelikle geçmiş olsun Fehmi Bey. Sizi biraz araştırdığımızda ‘’Adaleti sosyal medyada arıyorum’’ diye çıkışlarınız var. Bunun yanı sıra eski Ak Parti Diyarbakır Milletvekili şimdi Gelecek Partisi’nde Genel Başkan Danışmanı olan Cuma İçten’le ilgili ağır suçlamalarınız var. Nedir bu elli milyon dolandırılma hikayesi?

2014’DE ORTAK OLDUM, 2018’DE DOLANDIRILDIM

Fehmi Öztürk:  Öncelikle Yaşam Medya Grubuna ve şahsınıza teşekkür ediyorum Celal Bey. Kamuoyuna mal olmuş elli milyon dolar dolandırılma olayında mağdur bir iş adamıyım. 2018’den bu yana yüz elliye yakın suç duyurusu oldu ve bu konuyla ilgili açılan davalar, yargı süreçleri devam ediyor. 2014 yılında Fırat Muşlu’ya ait Durak A.Ş’nin yüzde 50 hissesine ortak oldum. Bu şirket o dönemde 50 bin TL değerinde bir tabela şirketiydi. Daha sonra yapmış olduğumuz yatırımlarla bu şirket 50 milyon dolara kadar büyüdü ve Bağcılar’da 350 milyon dolar değerinde bir kentsel dönüşüm projesinin hazırlıkları bitti. İnşaata başlama aşamasına gelindiğinde Fırat Muşlu’nun ortak olduğumuz şirketin kasasını ( benden habersiz) boşaltarak, ertesi günü de yine kasadan aldığı paraları resmi yollarla şirkete göndererek şirketi ve beni borçlandırdığını öğrendim. İşte ne olduysa benim bu gerçeği öğrenmemden sonra olmaya başladı.

C.K: ORTAK OLDUĞUN ŞİRKETİN İÇİNİ ORTAĞIN SİZDEN HABERSİZ NASIL BOŞALTIYOR?

F.Ö: Münferit imzalı olduğumuz için muhasebe bölümüne kardeşiyle beraber kendisi bakıyordu, ben de işin ticari bölümüne bakıyordum. Münferit imzalarda siz olmadan o, o olmadan siz işlem yapabiliyorsunuz. Şirketin içinin boşaltılma işi 2017 yılında başlıyor.  Şirketin milyonlarca dolar sermayesini  çekiyorlar ve önce kendi aile şirketlerine yatırıyorlar, sabah ise bu şirketten paraları benim ortak olduğum şirkete resmi yollar gönderiyorlar. Ve böylelikle ortak olduğum şirketi borçlandırarak ortak paramıza el koyuyorlar.  Yani günün sonunda paranın tamamını alıp götürüyorlar ve Şirketi borçlandırıyorlar. Örnek veriyorum ortak şirketimizden dokuz bin lirayı elden çektiriyor ve kendi aile şirketine yatırıyor. Ertesi gün ise aile şirketinden benim ortak olduğum şirkete borç gönderiyor. Ama bu şirketten çekilen para nerede onun hesabı yok aile şirketinden gelen paranın da neden geldiğinin hesabı yok. Bunun gibi bir sürü muhasebe oyunlarıyla beni kendisine borçlu çıkartarak sahte raporlar düzenlettirip daha sonra da soyduğu miktar kadar soyuldum ifşasıyla yola çıkıyor. Ben bu paraları sorduğumda ise beni tehdit etmeye başladı, ‘bana kimse hesap soramaz’ dedi.

“CUMA İÇTEN ARACI OLACAĞIM DEDİ, DOLANDIRDI”

Ortaya çıkan bu gerçeklerden sonra ben yargıya taşıyacağım zaman Cuma İçten ortaya çıktı. 2016 yılında eski AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten bize bir okul ortaklığı bahanesiyle geldi.  Fakat şunu söylemek istiyorum size bir kumpasın kurulduğunu ancak olaylar gerçekleştirdikten sonra geçmişe dönük bir kumpas olduğunu anlayabiliyorsun. O dönemde 2016 yılında bir okul bahanesiyle Cuma İçten içimize girmişti ve bizim Fırat Muşlu ile aramızda anlaşmazlık çıkıp ben konuyu yargıya taşıyacağım sırada Cuma İçten devreye girdi. O döneme kadar da bana abi diyordu…

C.K: YANİ İDDİANIZ ŞU MU? FIRAT MUŞLU VE CUMA İÇTEN BİRLİKTE KUMPASI KURMUŞLAR.

F.Ö: Evet tam olarak bunu diyorum. Fırat Muşlu kumpası kurdu yazdı, Cuma İçten de gerçekleştirdi. Yani gaspı gerçekleştiren esas Cuma İçten. Neden? Beni Fırat Muşlu’nun oluşturduğu Excel belgeleriyle bir borç psikolojisine soktu. Dedi ki ben sizi anlaştıracağım, siz şirketi Fırat Muşlu’ya tedbiren devredin, işin doğrusu ortaya çıktığı zaman sen haklarını geri alacaksın. Meğerse şirketten benim elimi çekmem gerekiyormuş, çünkü öbür türlü siz şirketteki usulsüzlükleri görebiliyormuşsunuz. Yani şirketten çıkartıldığım için müracaatlarımda bankalardan belgeleri alamıyorum, muhasebeden belgeleri alamıyorum.

C.K: PEKİ GELİNEN NOKTADA NE DURUMDASINIZ?

F.Ö: Gelinen noktada bu memleketin adaletinin içinde anayasaya, hukuka bağlı hakim savcı bitmez. Bunlar her şeye rağmen yürüyor. Davalar artık gerçek rayına oturmaya başladı ve tarafsız yargı tek tek benim haklılığımı, dolandırıldığımı belirten kararlar veriyor. 

C.K : AHMET DAVUTOĞLU SİZİNLE İLGİLENMEDİ Mİ?

F.Ö: Ahmet Davutoğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin talihsiz bir vakasıdır. Buradan altılı masayı da uyarıyorum. Türkiye’de başbakanlık yapmış biri, mahkeme kayıtlarına geçen ve 50 milyon dolandıran adamı baş danışman yapmış. Benim için Ahmet Davutoğlu’nun sessizliği merak konusudur. Çünkü Cuma İçten’in beni dolandırdığını Ahmet Davutoğlu babasının adı gibi biliyor” dedi

NOT: Fehmi Öztük’ün iddia ettiği ve suçladığı FIRAT MUŞLU VE CUMA İÇTEN’e de sayfalarımız açıktır. Arzu ederler ise suçlamalara cevap verebilirler

Kent Yaşam Haber Merkezi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183