Öne Çıkanlar ak parti Kartal Belediyesi hastaneler deprem tehdidi altında küçük çobanlar reklam panosu

Bu haber kez okundu.

Fatih Ormanlarında yapılaşma projesine tepki

 Fatih Ormanı girişinde toplanan grup, projeyle ilgili ÇED toplantısının yapıldığı Maslak TİM Center’a yürüdü. Grup burada “Ormanıma dokuma”, “Ormana bina yapılamaz” şeklinde slogan attı. Daha sonra grup adına Şehir Bölge Planlamacıları İstanbul Şubesi’nden Ayşe Yakıcı basın açıklamasını okudu.

Yakıcı, “Tabiat parkları orman rejimine tabi alanlardır. Bu alanlar da devlet mülkiyetine esastır. Orman rejimine tabi alanlar kesinlikle yapılaşmaya açılamaz. Bu alanlar imar planı yaptırılarak yasa dışı yapılaşmaya açılamaz. ÇED süreci başlatılan söz konusu proje kapsamında orman alanı yapılaşmaya açılmaktadır” dedi.

 

‘YAŞAMI SAVUNUYORUZ’

 

Yazıcı açıklamasının devamında, “Ormanı arsa olarak tanımlayan Bilgili Doğuş, yaban hayatının halen sürdüğü Fatih Ormanı’nda villalar, lokantalar, konser salonları açmak için bir proje hazırladı. 2014 yılından beri ormanda yapılmak istenen bu projeye karşı yaşamı savunanlar olarak bir arada mücadele veriyoruz. Bilgili ve Doğuş’a orman proje yapılmayacağını eylemlerimizle, yürüyüşlerimizle anlattık. Kamu kurumlarını, ormanı koruma görevini hatırlattık. Sarıyer Belediyesi’ni bu suça ortak olmamaya davet ettik. Sarıyer Belediyesi bu projeye ruhsat vermediğini ve vermeyeceğini açıkladı. Proje için verilen ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararının iptali için meslek odalarımız dava açtı. Mahkeme sonucunda bu karar İptal edildi. Ama Bilgili ve Doğuş ortaklığı, ormanda 53 villa, 20 lokanta ve konser salonları yapma projesi İçin ÇED sürecini başlattı” diye konuştu.

 

‘BU PROJENİN PARÇASI OLMAYACAĞIZ’

 

Yazıcı “Yapacakları bu sunumla halkın katılımını sağlamış, onayını almış olacaklarını düşünüyorlar” diyerek, “Böyle bir toplantıya katılmayı reddediyoruz! Bizler ormanlarımızı kamu adına korumakla görevli Bakanlık tarafından, koruma iddiasıyla sermayenin eğlence-alışveriş-tatil mekânına, kendi ifadeleriyle ‘Park’a dönüştürecek bu projenin bir parçası olmayacağız” açıklamasında bulundu.

 

‘İSTEKLERİNİZE GÖRE İMARA AÇAMAZSINIZ’

 

“Fatih Ormanı, ne villalarınıza manzara, ne konserlerinize pist, ne markalarınıza çarşı, ne de para hırsınıza kurban edilecek bir “proje” alanıdır” sözlerini kullanan Yazıcı, “Sermaye ve iktidar baskısı ile kentin bütününden koparılan: Cendere Vadisi, Maslak 1453, 3. köprü ve 3. havalimanı gibi projelerle abluka altına alınan Fatih Ormanı, hiçbir şekilde imara açılmaması gereken bir orman; yok edilmemesi gereken bir doğal yaşam alanıdır. 2014 yılında bir araya geldiğimizde söylemiştik: Artık kimse sınırsızca para kazanmak uğruna ormanlarımızı, suyumuzu, kıyılarımızı, tarım alanlarımızı, meralarımızı ve tüm doğal yaşam alanlarımızı dilediğince kendi özel isteklerine göre imara açamayacak” dedi.

 

Tuncay Dağlı- Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183