Öne Çıkanlar GÜNDEM İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim bürosu Salih Cengiz asrın felaketi

Bu haber kez okundu.

EYÜP BELEDİYESİ ETNOSPOR STANDINA İLGİ BÜYÜK!

 "Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla Yenikapı etkinlik alanında 4 gün boyunca devam edecek olan festivalde Eyüp Belediyesi de yerini aldı. Çeşitli aktivitelerin yer aldığı gençlerin ve vatandaşların ilgi noktası olan Eyüp Belediyesi Simurg standında ebru, ahşap işleme, resim ve sepet yapımı gibi aktiviteler var.



İkincisi düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’ne iki yıldır katılan Eyüp Belediyesi hem fuar alanında hem organizasyon boyutunda elinden gelen desteği veriyor. Gençlerin eğlenebileceği, vatandaşların unutulmaya yüz tutmuş branşları hatırlamasını sağlayan "Ok Yaydan Çıkıyor" festivaline bu yıl 500 bin katılımcı bekleniyor.



Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından açılışı yapılan festivalde, Türk Dünyası, Orta Asya ve Anadolu’ya özgü şenlikler, geleneksel Türk sporlarının yanı sıra, oba yaşamı, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler gibi pek çok aktivite de gerçekleştiriliyor.

11 BRANŞTA 843 SPORCU MÜCADELE EDİYOR

Organizasyonda geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu olmak üzere toplam 11 branşta 843 sporcu mücadele ediyor.

Yağlı güreşlerde 45’i baş pehlivan olmak üzere toplam 295 sporcu er meydanına çıkıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183