Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Esenyurt’un hocası Hamit Öncü 31 Mart’a hazır

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için AK Parti Esenyurt adayını belirledi. Temayül, kamuoyu yoklamaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı doğrultusunda AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü oldu. Öncü, basın mensuplarıyla Esenyurt Hasırlı Restoran’da bir araya geldi.

ÖZER: HAMİT HOCAMIZ ESENYURT’UN AĞABEYİDİR

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, şunları söyledi;

“Sayın Cumhurbaşkanımız Esenyurt Belediye Başkan Adayı olarak Hamit hocamızı açıkladı. Hayırlara vesile olsun diyoruz. Biz aday adaylarımızı bir araya da getirmiştik. Hepsi belirlenen aday için kenetleneceği sözünü verdi o buluşmada. Bizde artık aday adaylığı yarışı bitti, hizmet yarışı başladı. Yarından sonra daha çok STK ve esnaf ziyaretlerine başlıyoruz. Adayımız heyecanlı, biz de 3 yıldır zaten sahadayız ve çalışıyoruz. Şimdi teşkilatla birlikte tüm unsurlarımızla büyük bir heyecanla 31 Mart’ı bekliyoruz. İnşallah Hamit hocamızı 31 Mart’ta Esenyurt’ta aldığımız en yüksek oyu alarak başkan yapacağız. İki ay boyunca hiç durmayacağız. Dışarıdan aday geldiği gibi bir durum da yok Hamit hocamız Esenyurtlu ve Esenyurt’un ağabeyi profilinde bir isim. Hepinize afiyet olsun deyip sözü Hamit hocama bırakıyorum.”

ÖNCÜ: ZAMAN DEĞİŞTİ, İHTİYAÇLAR DA DEĞİŞTİ

“Beni bu göreve layık gören başta Cumhurbaşkanımız ve partimize sonsuz teşekkür ediyorum. Beni bilen bilir, kavga, gürültü yok. Bende birlik, beraberlik ve hizmet var.” diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü, “Bugün artık ihtiyaçlar değişti. Gençlerimiz bilgisayar istiyor. Bu makamlar hizmet makamıdır. Bu yükü omzumuza aldıysak insanların alacağı var bizden. Bizim de onlara borcumuz var. Bizim belediyecilik anlayışımız, halkla birlikte halkın ihtiyaçlarına koşmaktır. Ben söz verdiğim her şeyi yaptım. Kimse bana bunu yapmadın, şunu yapmadın diyemez. Ama sorunlar bitmez, insanların ihtiyaçları sonsuzdur. Her mahalleye park yapılacak ve sokak hayvanlarının da bakılacağı merkezler inşa edeceğiz. Sizinle de sürekli birlikte olarak fikir alışverişi yapmak durumundayız. Hatalarımızı söyleyeceksiniz, ben eleştiriye açık biriyim.” dedi.

“MAKAMLAR OTURULACAK YERLER DEĞİL”

Sorun çözeceğiz, sorun olmayacağız diyen Öncü, “Esenyurt kültür mozaiği bir ilçedir. Birbirimizi sevip, sayacağız. Kavgadan kimse fayda görmedi. Halkın içinde olacağım. Kimseyi geri çevirmeyeceğiz, ya çare bulacağız ya da çare olacağız. Adil olacağız. Herkesi kucaklayacağız partili, partisiz. Ben yüzde 20’yle seçilmiştim geri kalan yüzde 80’i kucakladım. Yapamayacak bir vaat vermem. Makamlar oturulacak yerler değil. Sorun çözeceğiz, sorun olmayacağız. Vefayı unutma. Halkı, teşkilatı unutmayacaksın. Halkın gözü, ayağı olacağız. Halkla birlikte yürüyeceğiz. Mahallede makam aracıyla gezilmez. Biz halkın içinden geldik. Benim Kadir Topbaş’la irtibatım çok güçlüydü. Buraya okul, doğalgaz gibi hizmetleri sağladık. Yine İBB’yle ahenkli çalışacağız. İstişareden de kaçmayacağız, tek başımıza karar verirsek yanlış yaparız. Yiğit ölür şan kalır, benim tek istediğim yaptığım hizmetlerin unutulmamasıdır.” ifadelerini kullandı.

SORULARI YANITLADI

- Adaylığı bekliyor muydunuz?

“Tabi ki bekliyordum. Bu iş nasip kısmet işidir ama. Geçmişte de aynı şekilde 24 aday adayı vardı bana nasip olmuştu. Diğer aday adaylarımızın hepsinin bana destek vereceğine eminim. Zaten bunu kendileri de söylediler. Destek verirlerse Esenyurt kazanır.”

- Seçimi kazanacaksınız?

“Kesinlikle. İstanbul’da en yüksek oyu alacağız. Bunu yazın bir yere. Çok büyük bir destek var. Kazandığımızda da herkes kazanacak.”

- Son 5 yılda Esenyurt’un en büyük sorunu nedir?

“Birinci ulaşım, ikinci güvenlik, üçüncü ise yeşil alan; Esenyurt’un başlıca sorunları.”

- 1 milyonu aşan nüfusta güvenliği nasıl sağlayacaksınız?

“Halkla birlikte bunu minimuma indireceğiz.”

- Göçmen sorunu hakkında ne yapacaksınız?

“Esenyurt’a artık girişler kapatıldı. Buraya zorunlu göç edenler oldu biliyorsunuz kadirşinas bir ülkeyiz. Bugün gelenlere kucak açtık arkadaşlar. İnsanları kaderlerine mi terk edelim? Devletimiz Suriye’de sosyal konutlar inşa ediyor. Bunlar oraya götürülecek. Biz Esenyurt’a ve gençlerimize odaklanacağız.”

“YEŞİL BİR ESENYURT YARATACAĞIZ”

Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’nin sorularını yanıtladı. ‘Kapasitesinin üç katı nüfusa sahip ilçede yeşil alan yapmak için alan gerekiyor. Bu yeşil alanları Esenyurt’ta nasıl yapacaksınız?’ sorusuna cevap veren Öncü, Kıraç’tan Kuruçeşme’ye kadar büyük bir boşluk var. Bunları orman haline getirip yeşil alan olarak ilçemize kazandıracağız ve halkımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

- Bir de Mehmet Tevfik Göksu’nun ağabeyi tarafından size bir torpil yapıldığı söylentileri var. Bu iddialar hakkında ne söyleyeceksiniz?

“Bunlar algıdan başka bir şey değil. Cumhurbaşkanımız beni yakından tanır. Direkt olarak sayın Cumhurbaşkanımızın kararı doğrultusunda adaylaştım.”

- Hitap şekli olarak Başkan mısınız Hoca mı?

Başkanlık geçici, hocalık kalıcıdır. Biz hocayız, hoca olarak kalacağız.

- Cumhurbaşkanının ‘İstanbul’a ihanet ettik sözü’ için bir şey söylemek ister misiniz?

O söz o toplantı özelinde bir kez söylenmiş ve artık herkesin dile düşmüş durumda. Öyle bir şey yok. Örneğin ben Kıraç Belediye Başkanlığı döneminde hiçbir zaman imara aykırı bir inşaata izin vermedim. Esenyurt’ta da önümüzdeki dönemde bu belediyeciliği göreceksiniz. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183