Öne Çıkanlar 18 mart Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız 23 Ekim fındık fiyatları! pişman olacaksınız Farklı Diller

Bu haber kez okundu.

"Esenyurt'ta betondan proje yapacak yer kalmadı"

Esenyurt’ta DEVA Partisi’nin Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Emrah Ali Gürbüz, DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı ile birlikte ilçe binasında basın mensuplarını ağırladı. Gürbüz, adaylık çalışması kapsamında yaptıklarını ve yapacaklarını kamuoyuyla paylaşarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yerel seçimlerde genç jenerasyonun temsilcilerinden biri olarak yer alan DEVA Partisi Esenyurt Belediye Başkan Adayı Emrah Ali Gürbüz 2006 yılında Muş’tan İstanbul Esenyurt ilçesine taşındıklarını ve yıllardır Esenyurt’a yaşadığını bundan ötürü ilçede yaşanan sıkıntıları bizzat bildiğini ve Esenyurt'un potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ilçenin sorunlarına çözüm getirmek için takım arkadaşlarıyla birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

ÖMER KARAHAN: ESENYURT'U DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Deva Partisi İlçe başkanı Ömer Karahan, halkın beklentilerine yanıt vermek ve Esenyurt'u daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için iş birliği içinde olacaklarını vurguladı. Gürbüz, "Esenyurt halkıyla yakın diyaloglar kurarak, onların ihtiyaçlarına çözüm odaklı bir yaklaşım sergileyerek ve samimi bir şekilde onların yanında olduğumuzu göstererek, tabii ki Esenyurt'tan bir karşılık alabileceğimize inanıyoruz" dedi.

GÜRBÜZ: PROJELERİ YAPACAK YER YOK

Esenyurt’ta önceki yönetimlerin neredeyse alan bırakmayarak ilçeyi beton yığınına çevirdiğini ifade eden Emrah Ali Gürbüz, "Esenyurt'un geçmişte yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Özellikle yeşil alanların yetersizliği ve ekonomik sorunlar, ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini olumsuz etkiledi. Ancak biz, bu sorunları çözmek ve Esenyurt'u daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için kararlıyız. Yeşil alanları artırmak istiyoruz ama yeşil alan yapacak yer bırakmadılar, aynı şekilde okul yapmak istiyoruz ona da aynı şekilde yer bırakmamışlar ve biz inanın projelerimizle ilçemizi kalkındıracağız" dedi.

‘‘YERELE ODAKLANACAĞIZ’’

“Esenyurtun sorunları için bir kitapcık mı hazırladınız mı?” sorusunu yanıtlayan Gürbüz, ‘‘Kendim izlediğim ve tespit etiğim sorunlar var ekip olarak biz Esenyurt’a biz iktidar olduğumuz zaman eksikler ve onun çözüm noktasında bir kitapçığımız olacak. Planımız hazır, yalan yanlış vaatler veremem ama ben yerel düzeyde şunları yapacağım; Bir emeklinin ucuz çay içmesi, öğrencinin ucuza yemek yemesinin sağlayacağım yerelin bütün sıkıntılarını gidereceğimi belirttim ve diğer aday arkadaşlar Esenyurt halkına biz otoparklar, bahçeler emekliler için tesisler yapacaklarını belirtiyorlar fakat nereye yapacaklarını merak ediyorum. Beton yığınına dönmüş Esenyurt’un neresine yapacaklar siz önce insanların konut sıkıntılarının giderin 36 bin kişi konut sıkıntısını giderin, 300 bin yabancı var Esenyurt’ta siz önce bu göç durumunu giderin. Yeşil alanı yapacağınız yer yok insanlar bunları duymak istemiyor ’’ diye konuştu.

300 BİN YABANCI YAŞIYOR

“300 bin kişinin eğitim sorununu nasıl çözeceksiniz?” sorusunu yanıtlayan Gürbüz şunları söyledi; ‘‘Yakın bir zamanda ben bir üniversitede matematik dersi verdim, soyut matematikte integralin temel teoremini anlatacağım ve tahtaya yazdım, asistan yanıma geldi hocam siz bu dersi böyle anlatırsanız sınıfın yarısı yabancı ve Türkçe bilmiyor nasıl anlayacaklar? diye sordu. Bende sınıftaki birine sordum nasıl anlatayım diye verdiği cevap; ‘ben bilmez, ben anlamaz’ oldu. Şimdi sen bu düzeydeki yabancı bir öğrenciyle senin üniversite sınavını girmiş kazanmış bir öğrenciyi aynı bölüme sınıfa koyarsan nasıl eğitim görecekler sen kendi bacağına sıkmış olacaksın ilkokul düzeyinde başlıyor bize gelen bilgilere göre Esenyurt’taki bütün sınıflarda yabancı öğrenciler var dil bilmeyenler ile bilenleri ayrı sınıflarda eğiteceğiz, biz belediyenin ne kadar gücü varsa onu kullanacağız ’’ dedi.

‘‘ELEŞTİRİM HEPİMİZE’’

“Sadece AK Parti ve AK Parti adayı üzerinden muhalefet kuruyorsunuz son 5 yılda Esenyurt’a görevde CHP Belediyesi var mevcut yönetime bir eleştiriniz yok mu?” sorusunu da yanıtlayan Gürbüz, ‘‘Benim buradaki eleştirim bundan önceki seçilmiş bütün belediye başkanlarınadır bu eleştirilerim bir tek onlara değil hepimize’’ yanıtını verdi.  

Yusuf Hakkı/KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183