Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi Ediyor SAGEM ITVS ab

Bu haber kez okundu.

Esenyurt 15 Temmuz Şehitleri için dua etti

 Esenyurt ‘ta 15 Temmuz’un 1’nci yılı münasebetiyle 11 Temmuz Salı günü itibari ile anma etkinlikleri düzenlenmeye başladı. Esenyurt Cumhuriyet Meydanın da anma etkinliklerinin ilk günü açılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri fotoğraf sergisi ziyaretçi akınına uğradı.

Türk bayrakları ile meydanı dolduran binlerce Esenyurtlu tekbir sesleri ile demokrasi şehitlerini bir kez daha yâd etti.

Meydan’da kurulan dev sahnede Mehter Takımının gösterisi ve Kur’an Tilaveti ile başlayan programda Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz aldı. Başkan Kadıoğlu, “ Bu millet geçen yıl nasıl ki hainlere karşı dik duruş sergilemişse bugün yine Demokrasi Şehitlerini anmak ve o hainlere yol vermemek için yine meydanlardadır. Sadece bir kalkışma değil, ülkemize yönelik bir işgal hareketidir. Meydanlardayız, unutturmayacağız, hafızalarımızdan çıkarmayacağız. Biz o gün dönmemek için gittik. Şehit olmak için bekliyoruz ve bizim arkamızdan gençler gelecektir” dedi.  

Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci halka hitap etmek için söz aldı. Kaymakam İnci, “



15 Temmuz darbe girişiminde hainlerin asıl amacı, Türk milletini birbirine kırdırırız ve bu güzel ülkeyi Suriye’ye, Mısır’a çeviririz, Irak yapar onları dağıtırız, her türlü istediğimiz şeyi yaparız düşüncesidir. Bunu da Fetö diye bir hain örgüte yaptırdılar. Fakat hesaba katmadıkları milletimiz büyük bir dik duruş sergilemiştir. Başta İstanbul olmak üzere bizde sizlerle birlikte belediye başkanımız ile birlikte Esenyurt ’tan hareket ederek darbenin seyrini değiştirecek hamleler yaptık” dedi.

Gecede vatan uğruna canını vermiş şehitlerimizin ruhlarına Esenyurtlular ellerini semaya açarak hep bir ağızdan dualar okudular. Ellerinde Türk bayraklarıyla vatanın birliği ve dirliği için sloganlar atan vatandaşlar, darbelere karşı bir kez daha tek yürek olduklarını gösterdiler. Anma etkinliğine katılan İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Kaymakam Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer ve Esenyurtlu hemşerilerimiz şehitlerimiz için dua ettiler.

Esenyurt Meydanında gerçekleşen Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma etkinliklerinde, ünlü ilahiyatçılar Prof. Dr. Mustafa Karataş, Prof. Dr Mehmet Emin Ay, Ömer Döngeloğlu’nun sohbetleri yer bulurken şiir ve tasavvuf sanatçıları İbrahim Sadri, Eşref Ziya şiir ve naat okumaları vatandaşlara duygulu anlar yaşattı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183