Öne Çıkanlar Mehmet Deniz kent yaşam gazetesi Engelliler 5 Yıldızlı Tatil Yaptı Stuttgart Ares vedat bilgin

Bu haber kez okundu.

Dünyada trafiği en yoğun olan şehirler belirlendi

 Gelişmekte olan tüm ülkelerin ortak sorunu olan trafik, hergün biraz daha artan araç sayısına karşın yolların yetersiz kalması nedeniyle bazı kentlerde giderek keşmekeşe dönüşüyor.

Gelişmiş ülkelerde ulaşım modern toplu taşıma araçlarıyla sağlanıp, karayollarının yanısıra deniz yolları, demir yolları ve hava yolları da insanların bir yerden başka bir yere gitmesinde daha fazla aracılık ederken üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de maalesef ki deniz yolları ulaşımda fazla kullanılmıyor. Ayrıca demir yolları da ülkemizde olması gerektiği yerde değil. Son yıllarda hava ulaşımını kullanan sayısında artış gözlense de istenilen düzeye çıkmış değil.

İstanbul ise Türkiye’nin birçok kentinde olan ve giderek daha fazla can sıkan trafik yoğunluğunu azami derecede yaşayan bir şehir. İnsanları canından bezdiren trafik sıkışıklığı nedeniyle saatleri yollarda geçen sürücülerin psikolojilerinde bu nedenle bozulmalar meydana gelip, öfke katsayıları artıyor. Ancak tüm şikayetlere, memnuniyetsizliklere ve tepkilere karşın ülkenin en büyük metropolü İstanbul’un trafik sorunu maalesef ki çözülemiyor. Durumda böyle olunca da Numbeo’nun yayınladığı trafik sorunu yaşayan şehirler sıralamasında Kalküta (Hindistan), (Dakka) Bengladeş, (Mumbai) Hindistan, (Şarika) BAE, (Nairobi) Kenya, (Manila) Filipinler, (Cakarta) Endonezya, (Tahran) İran ve Meksiko’nun (Meksika) ardından 10. sırada yer almaktan kurtulamıyor.

Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183