Öne Çıkanlar Türkiye haberdesiniz esenyurt belediyesi FETÖ Next Level Tera

Bu haber kez okundu.

DRAGOS MUSİKİ DERNEĞİ 5. THM ÖDÜLLÜ SES YARIŞMASI SONUÇLANDI

 Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen final gecesine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Kartursaş Yönetim Kurulu Başkanı Harun Özdemir,Dragos Musiki Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Taştanoğlu, sanatçılar, yarışmacıların aileleri ve Kartallı vatandaşlar katıldı. Yarışmanın birinciliğini İlayda Türkü Yıldız adlı genç sanatçı kazandı. Bu yıl Mart ayında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türk Halk Müziği’nin usta sanatçısı ve bundan önceki ses yarışmalarında jüri başkanlığını yapan Taşkın Doğanışık için hazırlanan sinevizyon gösterisiduygulu anların yaşanmasına neden oldu.






12 finalistin katıldığı ve bu yıl beşincisi düzenlen Dragos Musiki Derneği THM Ödüllü Ses Yarışması’nın finali Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlendi. TRT sanatçılarından ve Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden; Sevim Coşkun, Zeynep Karan, Ayla Karacan, Süleyman Belde, Zekeriya Başarslan, Arzu Singer Dede, Cem Çelebi, Mücella Ata, Rüstem Avcı, Gülcan Kaya, Neşe DilekçioğluKaradeniz ve Nursaç Doğanışık’ın jüri olarak görev aldığı yarışmada, İlayda Türkü Yıldız birinciliğe, Murat Ağaçikinciliğe,Mehmet Şerif Aydın ise üçüncülüğe layık görüldü.Mart ayında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türk Halk Müziği’nin usta sanatçısı ve bundan önceki ses yarışmalarında jüri başkanlığını yapan Taşkın Doğanışıködülünü ise Derya Özer kazandı.Yarışmacıların yanı sıra yarışmada jüri üyeleri de birer eser seslendirerek katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Ödül törenin ardından Dragos Musiki Derneği’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Taştanoğlu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz başta olmak üzere Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar’a katkılardan dolayı teşekkür etti.Ödülleri takdim etmesi için sahneye davet edilen Başkan Yardımcısı Gökhan Yükselise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: ”Bugün burada birbirinden değerli jüri üyeleri ve genç sanatçı arkadaşlarımızla birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzel yürekli kardeşlerim ve değerli hocalarımız bizlere çok güzel bir akşam yaşattı, bir türkü şöleni yaşadık. Kartal Belediyesi olarak bu şölene katkı verdiğimiz ev sahipliği yaptığımız için ayrıca mutluyuz. Sanatın ve kültürün merkezi Kartal derken bunu ifade etmeye çalışıyoruz. Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Cumhuriyetimizin 94. yılında sanatın ışığında, Cumhuriyetin ışığında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında Kartal Belediyesi’ndeki çalışmalarımız devam edecek. Hepinizi 29 Ekim Pazar günü Kartallı Kazım Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na kadar sürecek olan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne davet ediyorum. Nice Cumhuriyet Bayramlarında buluşmak üzere…”Konuşmanın ardından Derya Özer’e TaşkınDoğanışık özel ödülü ve 1 albüm, birinci olan İlayda Türkü Yıldız’a 3 altın ve 1 albüm, ikinci olan Murat Ağaç’a iki altın, üçüncü olan Mehmet Şerif Aydın’a ise bir altın ödülü ve plaketleri takdim edildi. Tüm jüri üyeleri ve genç sanatçılara katılım belgesi ve çiçek takdim edildi.Jüri üyeleri ve yarışmacı genç sanatçılar toplu olarak Taşkın Doğanışık’ın sevdiği türküleri seslendirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183