Öne Çıkanlar 1 buçuk tonluk Dadaş boğa otomobil fiyatına alıcısını bekliyor beylikdüzü belediyesi den işeri müdürü süleyman gevezoğlu Mansur Yavaş Kadın Kolları Gezi Parkı

Bu haber kez okundu.

Doğan: Mücadele şart

 Avcılar Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Bağımlılığı Önleme ve Bağımlılıkla Mücadele Merkezi yıl içerisinde okullarda öğrencilere ve velilere yönelik bir dizi etkinlik yaparken, bunun kapsamı genişletildi.

,Kaymakam  Hulusi Doğan,  Avcılar'da  Yeşilkent'teki Merkez Cahide Yılmaz Camii'nde Cuma namazı için gelecek cemaat ve  Kur’an kursu öğrencilerine yönelik eğitici bilgiler verilmesini istedi.  Avcılar Müftüsü Bekir Derin ve Kaymakam  Hulusi Doğan, camideki cemaat ile birlikte  Gelişim Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney'in günümüzde ciddi sorun haline gelen uyuşturucu ve madde bağımlılığına ilişkin bilgileri dinledi. Yrd. Doç. Dr. Üney, ailelerin çocukları ile daha fazla ilgilenmelerini, arkadaş çevresi hakkında bilgi sahibi olmasını, fiziksel ve psikolojik durumunu yakından izlemesi gerektiğini söyledi. Günümüzde sentetik uyuşturucuların çok büyük sorun haline geldiğini ve bağımlılık yaşının giderek düştüğünü anlatan Üney bunun belirtileri arasında, içine kapanma, yüz ve gözlerde kızarma, burun akıntısı, kusma, kilo kaybı, terleme veya ishal, dalgınlık, hafif uyku hali görülebildiğini söyledi.

BU BELADAN KURTULMAK İÇİN MÜCADELE GEREKİYOR

Kaymakam Doğan, polisiye ve sağlık çalışmaları sürdürülen bağımlılık ile ilgili en önemli unsurun eğitim olduğunu, bu konudaki benzer çalışmaların ilçedeki diğer camilerin yanı sıra Cem evleri, kahve ve pazarlarda sürdürüleceğini anlatırken, “Bu beladan kurtulmak için mücadele gerekiyor. Herkesin kendi çocuğunu kontrol etmesi lazım” dedi.  Senay BADUR-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183