Öne Çıkanlar CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM Türkiye haberdesiniz

Bu haber kez okundu.

DİSK Genel Başkanı: Koalisyon engeli ‘saray’dan

 
DİSK Başkanı Beko, koalisyon ve savaş gibi son gelişmeleri Kent Yaşam’a değerlendirdi. Ziyarete Genel Başkan Beko ile birlikte DİSK Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Adil Çiftçi de katıldı. Türkiye’nin yangın yerine döndüğünü belirten Beko, “Bizim ihtiyacımız savaş değil, barış. Bunu yapacak olan da TBMM. Koalisyon kurulmasını saray engelliyor” dedi. Koalisyon kurulamamasının asıl nedeninin Erdoğan’ın başkan olma hırsından kaynaklandığını vurgulayan Beko, “Saray, 7 Haziran’daki genel seçimlerde istediği oyu alamadığı için kendi başkanlığını onaylatacak yeni bir seçim sonucuna ulaşmayı hedefliyor” diye konuştu.



“OPERASYONLAR DURSUN, TBMM AÇILSIN” “Türkiye yangın yerine, kan gölüne döndü. PKK da silahlardan elini çeksin, operasyonlar da dursun. TBMM açılsın. Türkiye’de barışa, kardeşliğe ihtiyaç var” diyen Beko, meclise giren partilerin seçim öncesinde meydanlarda verdiği sözlerini tutması gerektiğini vurguladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyleyen Beko, önümüzdeki günlerde mecliste bulunan diğer partilerle de görüşeceklerini kaydetti. Meclis başkanlığı seçiminde MHP’nin AKP’ye destek verdiğini belirten Beko, “İnsanlar sandıklara gittiler, görevlerini yaptılar. Ama görebildiğim kadarıyla Devlet Bahçeli çok tutarsız hareket ve davranış içerisinde” dedi.





SENDİKA YOK DEMOKRASİ YOK Türkiye’de demokrasinin ancak sendikal örgütlenmeyle gerçekleşebileceğini belirten Beko, “Türkiye’de sendikal örgütlenme, ne yazık ki istediğimiz oranda değil. 1970’li yıllarda 40 milyon nüfuslu Türkiye’de 2.5 milyon sendikalı vardı. Bugün bu rakamın çok gerisindeyiz. 80 milyonluk nüfusta, örgütlü çalışan sayısı 1 milyon. Ancak DİSK her şeye rağmen büyümeye, örgütlenmeye devam edecek” dedi. Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183