Öne Çıkanlar haberdesiniz Türkiye FETÖ Next Level Tera Gökhan Yüksel

Bu haber kez okundu.

“DİLİNİN KEMİĞİ OLMAYANLAR NEFRET SÖYLEMLERİNİN HESABINI VERECEKLER”
 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ülke TV’de En Sıradışı adlı programda, Turgay Güler, Salih Tuna, Ahmet Kekeç ve Yusuf Ziya Cömert tarafından, kendisine yönelik hakaretlerde bulunulduğu için Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikâyette bulundu. Programda eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı, iftira niteliğinde ifadeler olması gerekçesiyle RTÜK’e şikâyette bulunan Tanal, “Dilinin kemiği olmayan birkaç sözde programcının program boyunca habercilik ile alakası olmayan nefret söylemlerinin hesabını verecekler. Sayın Kütahyalı nasıl verdi ise onlar da bunu hesabını verecek” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ülke TV’den 29 Haziran 2017 saat 22.00’da yayınlanan ‘En Sıradışı’ adlı programın yapımcısı Turgay Güler’in kendisine yönelik, “Mahmut Tanal denen arkadaşın yoldaşın FETÖ sözcüsünün gezi olayları sırasında elinde yanmamış mermilerle, atılmamış mermilerle çekilmiş fotoğrafı var. Mahmut Tanal arkadaş, Gürsel Tekin’in avukatı, bu ne demek? Gürsel Tekin’in yolsuzluk işleriyle ilgili dosyası vardı, bu dosya Yargıtay’daydı, sonra bu dosyayla ilgili bazı evraklar çalınmıştı, yok olmuştu, uçmuştu, sırra kadem basmıştı” ifadelerini RTÜK’e şikâyet etti. Güler’in yanı sıra aynı programda Ahmet Kekeç’in “ Gürsel Tekin’in milletvekili olabilmesi için Yargıtay’daki bu dosyanın bir şekilde hal edilmesi gerekiyor, Yargıtay beraat vermedi, dosyayı görüşemedi, ortada dosya yok. O dosya hala kayıp” sözleri de RTÜK şikâyet dilekçesinde yer aldı. Tanal, çirkin iddialara ilişkin şöyle konuştu:

“Ülke TV’de yayınlanan ‘En Sıradışı’ adlı programda, adı gibi en sıradışı hakaretleri, şahsıma yönelik ve Genel Başkanımıza yönelik çirkin ithamları, hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olması, insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olması ve kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içermesi gerekçesiyle RTÜK’e şikayet ettim. Başta Turgay Güler olmak üzere Salih Tuna, Ahmet Kekeç ve Yusuf Ziya Cömert hakkında idari yaptırımların ve kanala yönelik gerekli cezalandırılmanın yapılması için her türlük hukuki mücadelemi sürdüreceğim. Bana mesnetsiz iddialarda bulunan Turgay Güler’in vaktiyle FETÖ terör örgütü liderine hayranlığı dillere destan. Bu hayranlığını başkalarına iftiralar atarak unutturmaya çalışıyorsa yanılıyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki zamanında FETÖ lideri hakkında övgü dolu twitler atanlar, şimdi gizlenmek için bana saldırıyorlar. 31.12.2011 ve 9.12.2013 tarihlerinde Sayın Turgay Güler’in attığı tiwitler de bunun belgesidir. Bu twitleri atıp sonrasında programda bana nefret dolu söylemlerde bulunanlara izin verenin de yanına bırakmayacağım.”

CHP’li Tanal’ın Turgay Gülerin attığını söylediği twitler ise şöyle:








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183