Öne Çıkanlar 23 Ekim fındık fiyatları! ibb pişman olacaksınız 18 mart PKK

Bu haber kez okundu.

Dev Japon şirketi Dünyadaki 6. İnovasyon Merkezini İstanbul’da açtı

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Fujifilm, fotoğraftan medikale, grafik sistemlerden endüstriyel ürünlere kadar uzanan teknolojik alt yapısını girişimcilere açıyor. Fujifilm, Japonya, Amerika, Hollanda, İspanya ve İngiltere’den sonra altıncı ‘Açık İnovasyon Merkezi’ni İstanbul Bağcılar’da hayata geçirdi.

 

Bina önünde kurdale kesilerek açılışın yapılmasının ardından Fujifilm Ortadoğu ve Türkiye Başkanı HiguchiJunHiguchi, Türkiye Genel Müdürü Cengiz Metin ve Fujifilm Avrupa İnovasyon Merkezi Direktörü Sander tarafından katılımcılara faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Açık İnovasyon Merkezi, Türkiye’nin yanı sıra Kafkaslar, Orta Asya, Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden gelen fikirlerle farklı teknolojilerin geliştirilmesine ev sahipliği yapacak.

 

“Buradan çevremizdeki bütün ülkelere hizmet verilecek”

 

Başkan Lokman Çağırıcı, “Eğitim, ulaşım, dijital belediyecilik ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere yaptığımız hizmetlerle yatırımcıların gözdesi haline gelen ilçemiz, şimdi de dünyanın en büyük şirketlerinden birinin inovasyon merkezine ev sahipliği yapıyor. Buradan çevremizdeki bütün ülkelere hizmet verilecek. İstanbul’un değişen ve gelişen yüzü Bağcılar’da böyle bir teknoloji merkezinin açılmasından büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

 




“İstanbul Balkanlar, Ortadoğu ve Orta Asya’ya açılan bir kapı”

 

JunHiguchi, “Fujifilm Türkiye Açık İnovasyon Merkezi yaklaşık 50 ülkeye hizmet verecek. Kazakistan’dan Güney Afrika’ya uzanan ve Orta Doğu’yu da kapsayan geniş coğrafyada, potansiyelinden dolayı İstanbul’u merkez olarak konumlandırdık” diye konuştu.

Cengiz Metin de iş birliği çağrısı yaparak, “Öncelikli olarak devlet kurumları ve üniversitelerle iş birliği halinde olacağız” dedi. Fujifilm Avrupa İnovasyon Merkezi Direktörü SanderVermeulen ise, Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle çok avantajlı olduğunu belirterek, “Gelecekte beklentileri karşılamak için Japonya Hollanda, Amerika, Londra ve Barcelona da inovasyon merkezlerimizi açtık. Şimdi de İstanbul’dayız Neden mi İstanbul? Çünkü İstanbul Balkanlar, Ortadoğu ve Orta Asya’ya açılan bir kapı. İki günlük ziyarette buradaki inovasyon isteğini ve ihtiyacını gördüm” şeklinde konuştu.

“Açık İnovasyonMerkezi”nin açılış törenine Fujifilm Ortadoğu ve Türkiye Başkanı JunHiguchi, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Fujifilm Türkiye Genel Müdürü Cengiz Metin, Avrupa İnovasyon Merkezi Direktörü SanderVermeulen, İstanbul Ticaret Odası ve Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle farklı üniversitelerden üst düzey yetkililer katıldı

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183