Öne Çıkanlar CHP Türkiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi haberdesiniz GÜNDEM

Bu haber kez okundu.

Deprem Eğitim Parkı açıldı

 Sultangazi Belediyesi tarafından doğal afetler hakkında çocukları bilinçlendirmek amacıyla inşa edilen Deprem Eğitim Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.  50. Yıl Mahallesi, D Caddesi üzerinde bulunan parkın açılış törenine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü  yetkilileri ile çocuklar ve aileleri katıldı.

Şehit Özay Gezgin Parkı’nı yeniden düzenleyip alanını da genişleterek Deprem Eğitim Parkı olarak  hizmete sunduklarını belirten Başkan Altunay; Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile imzalanan protokolle deprem eğitimlerinin devam edeceğini belirtti.

‘DÖNÜŞÜM HIZLANMALI’

Sultangazi Belediyesi olarak binaların yenilemesi ve dönüşümün yapılması için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Altunay, “2009’dan bu yana ilçemizde 54 bin yeni konut üretildi. Bunların 5 bini eski yapılardı ve yenilendi. Beklenen bir Marmara depremi var. Bu depremde can ve mal kayıpları yaşamamak için elbirliğiyle dönüşümü ilçemizde hızlandırmamız gerekiyor. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüze vatandaşlarımız gelerek her türlü bilgi ve desteği alabilirler”  dedi.

EĞİTİMLER UYGULAMALI OLACAK

2 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen park içerisinde bulunan deprem eğitim binasına yerleştirilen simulasyon ile eğitimlerin uygulamalı olarak verileceğini belirterek konuşmasına devam eden Başkan Altunay, eğitimlerde ayrıca afetlerin oluşumu ve afet anında yapılması gerekenler hakkında uzman eğitimciler tarafından bilgiler verileceğini” söyledi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183