Öne Çıkanlar 18 mart Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız pişman olacaksınız Farklı Diller Belediye Başkanı Hasan Can

Bu haber kez okundu.

CUMHURİYETİ, LAİKLİĞİ VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNDUĞU İÇİN  11. ÇAĞDAŞ YAŞAM CUMHURİYET ÖDÜLÜ KOCASAKAL’A VERİLDİ

 Kocasakal ödül töreninde yaptığı konuşmada Anayasa değişikliği ile sistemin değiştirilmeye çalışıldığını ve millete ait olan egemenliğin tek bir kişiye devredilmek istenildiğini söyledi.
ÇYDD’nin her yıl geleneksel olarak, Cumhuriyet değerlerinin tanıtımına emek veren, demokrasi, insan hakları, hukuk devletini savunan bir aydına verdiği ‘Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü’ne layık görülen Ümit Kocasakal’a ödülü Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende verildi.



Tiyatro sanatçısı Altan Erkekli’nin sunuculuğunu yaptığı ödül törenine ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve eşi, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Doç Dr. Ümit Kocasakal, sanatçı Gülriz Sururi, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, ÇYDD Genel Merkez yöneticileri, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağalayan ve yönetim kurulu üyeleri, ADD Başkanı Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Hülya Demir ile çok sayıda davetli katıldı.
ÇELİKEL: ÖDÜL, CUMHURİYETİ, LAİKLİĞİ VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNDUĞU İÇİN VERİLDİ
ÇYDD Genel Prof. Dr. Aysel Çelikel, her yıl geleneksel olarak verilen ödülün gerekçesini ve kimlere verildiğini anlatırken, “ÇYDD şubelerinin ortak görüşü ve yönetim kurulumuzun bu yönde aldığı karar doğrultusunda 2017, 11. Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü’nün, Atatürk Cumhuriyetini, laikliği, hukukun üstünlüğünü, kısaca adaleti ve demokrasiyi savunan, uygulayan, bilimsel eserleriyle doğruları anlatan Doç. Dr. Ümit Kocasakal’a verilmesi uygun görülmüştür” dedi.

KOCASAKAL ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ELEŞTİRDi
ÇYDD ödülünü aldıktan sonra davetlilere hitaben bir konuşma yapan Ümit Kocasakal ise 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi hazırlanan 18 maddelik anayasa değişikliğiyle ilgili eleştiride bulundu.. Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183