Öne Çıkanlar haberdesiniz Türkiye FETÖ Next Level Tera Gökhan Yüksel

Bu haber kez okundu.

Cuma Namazı’nı yol ortasına kilim serip kılıyorlar

 Sarıyer Maslak’taki Atatürk Oto Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Keskin, “Yer olmadığı için cami bahçesini genişletme imkanımız yok. Esnaf arkadaşlarımız Cuma Namzlarını mecburen yolu şeritle kapattıktan sonra yere kilim serip kılıyor” dedi.

İki kısımdan meydan gelen 3 bin dükkan ve atelyenin bulunduğu Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin 1. Kısım girişinde bulunan Nazmi Akbacı Camisi diğer günlerde ihtiyacı karşılıyor olsa da Cuma Namazı kılınırken cemaat bahçeyi de dodurup yan taraftan geçen yola taşıyor. Çare olarak eğimli olan yolu alt ve üst kısımlarından şeritle trafiğe kapatan esnaf, namazını yol ortasına beraberinde getirdiği halı ve kilimler üzerinde kılıyor.


İbadetlerini yapmak için site içinde başka bir cami bulunmadığını belirten esnaf, “Cami küçük olduğundan diğer namazlarımızı dükkanlarımızda kılıyoruz ancak Cuma Namazı cemaatle birlikte kılındığından camiye sığmayınca, yolu da kullanmak zorunda kalıyoruz. Başka çeremiz yok” dedi.

Atatürk Oto Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Keskin ise, “Yıllar önce sitemiz yapıldığında bu büyüklükte bir camiyle yetinilmiş. Ancak sonraları cemaate dar gelmeye başladı. Genişletme imkanımız da yok. Arkadaşlarımız mecburen yolu kapatıp, namazlarını kılıyor” dedi.

Öte yandan şehir içinde kaldığı için başka yere taşınması gündemden düşmeyen Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin çevresi milyonlarca liralık gökdelenlerle çevrilmiş durumda. 

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183