Öne Çıkanlar Mehmet Deniz kent yaşam gazetesi Stuttgart Ares vedat bilgin Engelliler 5 Yıldızlı Tatil Yaptı

Bu haber kez okundu.

Çölyaklılar Maltepe’de buluştu

 Tahılların içinde bulunan gluten proteinine karşı alerjiye yol açan çölyak hastalığına karşı toplumda farkındalık oluşturmak için düzenlenen Glutensiz Hayat Şenliği, Yalı Mahallesi’ndeki Kamuran Kumkumoğlu Parkı’nda gerçekleşti. Çölyak hastalarını, yakınlarını ve dostlarını bir araya getiren şenliğin açılış konuşmasını yapan Glutensiz Hayat Platformu Sözcüsü Tülin Ünal, “Bizler çölyaklıyız. Gluten duyarlılığımız var. Bizler el ele verip güç birliği yaparsak bir çok zorluğu birlikte aşabiliriz. Türkiye’nin ilk çölyak dostu belediyesi olan Maltepe Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Sayın Ali Kılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 



MÜCADELE İÇİN DESTEK İSTEDİLER


Şenliğe İzmir, Antalya, Eskişehir, Tekirdağ, İzmit ve Sakarya’dan katılan vatandaşlar da söz alarak, çölyak hastalığıyla mücadele için çölyaklı bireyler arasındaki birlik ve beraberliğin artarak, devam etmesinin önemine değindiler. Şenlikte, geç teşhis edildiğinde ince bağırsak kanserine neden olabilen, sağlığa pek çok olumsuz etkisi bulunan çölyak hastalığıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183