Öne Çıkanlar Büşra Jülide Şişmanoğlu Tuvalin Sesi spor TBMM Özel Çocuklar İçin Güzel Çalışmalar

Bu haber kez okundu.

ÇOBAN BABA OĞLUNU TOPRAĞA GÖMEREK KURTARDI.

 Ardahan'da çoban baba, üzerine yıldırım düşen oğlunu toprağa gömerek kurtardı. Yıldırım çarpması nedeniyle elektrik yüklenen oğlunu topara gömerek vücudundaki elektriği toprakla alan babanın bu davranışı “ çoban babadan bilge davranış” olarak değerlendirildi

Edinilen bilgiye göre, babasıyla birlikte Ardahan’da çobanlık yapan Murat Yıldırım hayvanları otlattığı sırada yıldırım çarpması sonucu bir anda yere düştü. Oğluna yaklaşık 100 metre uzakta bulunan baba Yılmaz Yıldırım durumu görünce hemen oğlunun yanına koştu. Oğlunu hareketsiz gören baba Yılmaz Yıldırım, çocuğunun elbiselerini çıkarıp toprağa gömerek ilk müdahaleyi tarlada yaptı. Ambulansla Ardahan’a buradan da Erzurum’a getirilen Murat Yıldırım’ın tedavisine devam ediliyor.



Baba Yılmaz Yıldırım, oğulları Murat ve Berat ile hayvan otlatırken, çevreyi biranda toz bulutunun kapladığını belirterek, "Köyün dışında hayvanları otlatırken bir anda yağmur yağmaya başladı. Şimşek bir iki kez vurmaya başladı. Çocuklar çay demlemişlerdi. Çayı alıp yanıma geldiler. Birlikte çay içtik. Ben onları tekrar köye dönmelerini söyledim. O anda küt diye bir ses geldi. Bir gürültü oldu. Etrafıma baktım bir ışık oldu. Tekrar yıldırım atıyordu. Çocukları göremedim. Aramızda yüz metre falan var ama toz duman olunca çocuklarımı göremedim. Küçük oğlum Berat (9) geldi bana dedi ki 'baba yıldırım düştü.' Ben kaçarken yüz üstü düştüm dedi. Bu arada diğer Oğlum Murat’ı gördüm yerde yatıyordu ve sesi çıkmıyordu. Yanına giderek hemen elbisesini çıkardım. Toprağa gömdüm. Toprakla hertarafını kapladıktan sonra yavaş yavaş canlanmaya başladı ve sesi çıktı, kendine geldi. Zaman ne kadar geçti bilmiyorum ama bu arada Ambulansa haber verildi. Hemen Ardahan Devlet Hastanesine oradanda Erzurum araştırmaya sevk edildik.
Baba  Yılmaz Yıldırım, bu günede şükürler olsun. Çocuğumun vücudunda yanıklar var ama durumu iyidir. Doktorlarımıza bizi buraya getiren Ambulans ekibine sizin aracılığınız ile teşekkür ederim" dedi



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183