Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

CHP’Lİ BİÇER; “ASKERİMİZE SAĞLIKLI GIDA YEDİREMEYENLER KATAR’A GIDA YARDIMI GÖNDERİYOR!”

 Çok miktarda gıda maddesinin Katar havayolları ve THY uçakları ile Katar’a ulaştırılması çabasını Meclis gündemine taşıyan CHP’li Biçer; “ASKERİMİZE SAĞLIKLI GIDA YEDİREMEYENLER KATAR’A GIDA YARDIMI GÖNDERİYOR!” dedi.

Körfez ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo ve izolasyonun başlamasının ardından Türkiye'den yapılan yardımların sürdüğünü belirten CHP’li vekil, Katar'ın gıda sıkıntısı yaşamaması için her türlü önlemin alındığını fakat mevcut iktidarın, Katar’a gösterdiği özenin hiçbirini Türkiye’de kendi askerine göstermediğini belirtti. 

Katar’a yapılan gıda yardımlarının artarak devam etmesine ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle Katar’a gıda ürünleri gönderen firmaların hangileri olduğunu ve Katar’a gıda gönderen firmalar arasında, Manisa’daki üç ayrı askeri birlikte, 5000’e yakın askerin zehirlenmesine neden olan ROTA Yemekçilik Tic. Aş’nin de olup olmadığını sordu.



HİBE Mİ, İHRACAT MI?

Biçer, “Gönderilen bu gıda ürünlerini hangi firmalar gönderdi, bunlar hibe mi? Hibe ise; bu firmalar gıda ürünlerini göndermeye kendilerini neden mecbur hissetti?  Hibe değil de ihracat kalemi ise ihracat tutarı ne kadardır?

23 Mayıs tarihinden itibaren Türkiye’de kışlalarda gerçekleşen (Manisa, Kırkağaç, Diyarbakır, Kıbrıs, Kastamonu, Muğla) asker zehirlenmeleri ortada iken kendi askerine sağlıklı gıda temin edemeyen hükümetinizin milli geliri Türkiye’nin 15 katı olan Katar’a gıda göndermesini ne ile açıklıyorsunuz? Bilmek istiyoruz.” diye sordu. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183