Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

CHP Başakşehir'den yeni irtibat bürosu; Başakşehir'i kazanacağız

Başakşehir’de İOSB TÜMSAN 2 Sanayi Sitesi’nde yapılan yeni irtibat bürosu, CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı’nın projesi olarak hayata geçti.

TÜMSAN İrtibat Bürosu açılışına, CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Abdulhadi Akmugan ve çok sayıda partili ile vatandaş katıldı.

KAYABAŞI: BU YAPI TEMEL İHTİYACIMIZDI

Selamlama konuşması yapan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, “Burasının açılışı çok önemliydi. Kongre sürecinde söz verdiğimiz açılışı yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte yardımlarını esirgemeyen sayın Genel Başkan Yardımcımız Özgür Karabat’a, Sayın İl Başkanımız Özgür Çelik’e, Grup Başkanvekilimiz Nizamettin Kümeç’e, önceki dönem belediye başkan adayımız Abdulhadi Akmugan’a, önceki dönem ilçe başkanımız Kazım Özeren’e ve iş insanlarımıza teşekkür ediyorum.

Burası bizim için çok önemliydi çünkü günlük insan sirkülasyonu çok fazla. Partililerimizin ve vatandaşlarımızın beklentisi doğrultusunda bu yapı temel ihtiyaçlarımız arasındaydı. O nedenle buranın açılışında emeği geçen önceki yönetimimize de teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Seçim çalışması kapsamındaki mesajını da veren Kayabaşı, “Buradan İstanbul’a ve Türkiye’ye umut olacak çalışmamızı başlattığımızı ve bu çoban ateşini buradan yaktığımızı bir kez daha ilan ediyorum, geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KARABAT: HEDEFİMİZ 247 BELEDİYEYİ 400’E ÇIKARTMAK

CHP’nin yerel seçimdeki hedefine değinen CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “Bülbülü altın kafese koymuşlar yine de vatanım demiş. Seçim arifesinde burayı açıyoruz ama burası sadece seçim bürosu değil CHP Başakşehir’le irtibat kuracağınız bir nokta olarak uzun yıllar faaliyet yürütecek.

Türkiye’de 247 belediyemiz var bu sayıyı en az 400 yapmak gibi bir hedefimiz var. Bu 400 olduğunda Başakşehir’in de bu listeye eklenebileceğini düşünüyoruz. Başakşehir’in geçmiş dönem belediye başkan adayları olarak buradayız. İnşallah 4. adayımız Başakşehir’i kazanacak. Önceki ilçe başkanlarımız da burada. Hep beraber burada başaracağımıza inanıyorum. Niye inanıyorum? Çünkü şimdiye kadar hep AKP’yi eleştirerek siyaset yapıyorduk ama İstanbul’da iktidar olduk ve artık yaptıklarımızı anlatarak seçimi kazanacağız. Çok önemli işler yaptık İstanbul’da. Örneğin artık İstanbul’da öğrenci yurtları var. Bu merkezi siyasetin bir tezahürü çünkü öğrencilerimizi tarikatların, cemaatlerin elinden kurtardık. Yine kreşler yapıyoruz, kadınları iş hayatına kazandırıyoruz. 6 yaşında çocuğu olan kadınlar ücretsiz ulaşımdan yararlanıyor.” dedi.

“AKP, İMAMOĞLU’NA RAKİP ÇIKARAMIYOR”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 5 yıllık hizmetiyle ilgili konuşan Karabat, “Kent meydanları yapıyoruz. Bir şehir için en önemli şey meydandır. Ve daha önce olmadığı gibi yeşil alanlar yapılıyor. Kütüphaneler yapılıyor, sınavlara bu kütüphanelerde hazırlanan öğrencilerimiz derecelere giriyor. Artık ‘bunları yaptık, daha fazlasını da yapacağız’ deme evresine girdik. Tüm kısıtlamalara rağmen geldiğimiz nokta çok önemli.

İstanbul’un artık adayı belli. Sayın Ekrem İmamoğlu bir kez daha İstanbul için hazır. Bizim 230 civarındaki adayımız açıklandı. Bunlar sorularak, anket yapılarak belirlendi. Soruyorum şimdi, AKP İstanbul’da niye aday çıkaramıyor? Çünkü yaptıkları araştırmaların tamamında İmamoğlu karşısında kaybettiklerini görüyorlar. Başakşehir ve İstanbul’da CHP örgütleriyle yarışacak örgütleri, İstanbul’da İmamoğlu’yla yarışacak adayları yok.

Anketlere bakıyorum bazı isimleri parlatıyorlar. Daha önce valilik yapan bir ismi aday yapmaya çalışıyorlar ve Cumhuriyetçi, Atatürkçü diye bize anlatmaya çalışıyorlar. Onların hafızası kısıtlı ama bizimki Cumhuriyetin kuruluşuna kadar dayanıyor. O vali İstanbul’a kayyum atandığında Atatürk’ün portresini makam odasından indiren vali değil mi? Şimdi hangi yüzle bu isim ‘Atatürkçü’ diyorsunuz? Şimdi başarılı operasyonlar yapıyor şeklinde algı yapıyorlar. Ama yakaladıkları suçlulara bakar mısınız hepsi İstanbul’da. Yani valilik yaparken yakalamamış şimdi yakalıyor.

Diğer belediye başkan aday adaylarına bakıyorsunuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış ama çevre ve şehircilikle ilgilenmiyor. TOKİ projesi olarak ne dediler kira öder gibi ev sahibi olacaksınız. Yüz binlerce insana söylediler bunu şimdi ne diyorlar krediyle ayda 17-20 bin TL ödeyip konut alabilirsiniz diyorlar. Size en iyilerini anlattım AKP’ye göre en iyiler bunlar düşünün olayın vahametini.” diye konuştu.

ÇELİK: GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER!

Açılışa katılan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “İrtibat büromuzun tüm Başakşehirlilere ve İstanbullulara hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Özgür Karabat buradan, Başakşehir’den çıkarak Ankara’da bizi temsil ediyor. Kendisine yürekten teşekkürlerimi ve başarı dileklerimi sunuyorum.

Bizim kongrelerimizdeki çekişme konuşulur ama bu demokrasinin bir gereğidir. Diğer partiler gibi adaylar veya alınacak aksiyonlar bir kişinin iki dudağı arasından çıkan sözlerle belirlenmez. Bugün Anadolu’nun köyünden çıkan bir kişi genel başkan, CHP İstanbul İl Başkanı olabiliyorsa bunu CHP’deki demokrasiye ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e borçluyuz.

2023 seçimlerinin olumsuz sonucunun verdiği hava yerel seçimler öncesinde yükselen heyecanla dağılmıştır. Biz hep umut dolu bir kültürden geliyoruz. Daha büyük bir sıkıntı bu topraklardayken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları umudu bu topraklara ektiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geldikleri gibi giderler” sözünü hatırlatıyorum; Geldikleri gibi gidecekler!” ifadelerini kullandı.

“BAŞAKŞEHİR’İ KAZANAN, TÜRKİYE’Yİ KAZANIR”

İstanbul’u zaten kazanacaklarını söyleyen Çelik, “Kongrelerimiz ve kurultayımız yeni bir heyecan dalgası yarattı ancak bu umudu ile heyecanı büyütmek gibi büyük bir görevimiz ve sorumluluğumuz var.

İktidar her zaman yerel seçimleri de genel seçim havasına sokar. Güvenlik ve uluslararası mesele haline getirir. Biz de Sayın İmamoğlu’nun yaptıklarını anlatacağız ama bu seçim bizim için de sadece bir yerel seçim değil. Bu seçim önümüzdeki 10 yılları etkileyecek bir seçim. Başarılı olmak zorundayız. İstanbul’u tekrar kazanacağımızı her yerde söylüyorum, Başakşehir’i de kazanacağız. 2024’te Başakşehir’i kazanmak, 2028’de Türkiye’yi kazanmak demektir. İmamoğlu’nun ‘Adil, yeşil, yaratıcı İstanbul vizyonunu’ Başakşehir’in her yerinde anlatacağız.” dedi. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183