Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi Son dakika haberler anlık haber

Bu haber kez okundu.

CEMAL SÜREYA KARTAL’DA ANILDI

 “1. Cemal Süreya Şiir Buluşması” adını taşıyan şiir buluşması, Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinliğe Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, şair ve Cemal Süreya’nın eşi Zühal Tekkanat, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi KartalKadın Kolları Başkanı Kiraz Uzuntaş, gazeteci ve televizyon programcısı Tuba Emlek, televizyon programcısı Güler Kazmacı, tiyatro oyuncusu Sevinç Erbulak, şair Tarık Günersel, şair, Hilal Karahan, şair İhsan Tevfik, yazar Nükhet Eren, Cemal Süreya’nın arkadaşı Mehmet Ali Işık, Artshop Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Vedat Akdamar, Müzisyen Ozan Turhal ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Programda konuşmacılar Cemal Süreya’nın farkı yönlerini anlatarak Cemal Süreya’nın şiirlerini seslendirdiler.Cemal Süreya’nın eşi Zuhal Tekkanat, “Ne mutlu Cemal Süreyavar ve ne mutlu onu sevenler burada. Bugünler çok duygulu günler. Hepinizi canı gönülden kucaklıyorum.” diye konuştu.Moderatörlüğünü Tuba Emlek’in yaptığı etkinlikte televizyon programcısı Güler Kazmacı Cemal Süreya’yı anlatırken şunları söyledi: “Çok saygı duyduğum bir şairdi. Utangaç bir insandı. Samimi konuşurdu. Aklına gelen her şeyi konuşmazdı. Kabalıkla dürüstlük arasında ince bir çizgi vardır. Asla o çizgiyi aşmazdı.”Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına bir konuşma yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, “Orhan Veli’ler, Nazım Hikmet’ler, toplumun görmediklerini en önce görüp toplumun söyleyemediklerini en önce söyleyip toplumsal duyarlılıkları için ceza alan şairlerdi. Cemal Süreya adına yapılacak olan her etkinlikte Kartal Belediyesi olarak varız.” diye konuştu.



Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, konuşmasının ardından Cemal Süreya’nın eşi Zuhal Tekkanat’aplakettaktim etti. Diğer katılımcılar da plaketleriniKartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel’den aldı.



Cemal Süreya’nın şiirlerinin seslendirildiği etkinliğin sonunda Ozan Turhal, şarkıları ile dinletiye renk kattı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183