Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

ÇATALCA’DA METRUK YAPILAR YIKILIYOR!

 Çatalca’da metruk halde bulunan ve ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda yıkılıyor. Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit ederek bina sahipleri ile iletişime geçiyor.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINIYOR

Son olarak merkeze bağlı Örcünlüve Ferhatpaşamahallelerindekimetruk binaları yıkan ekipler daha sonra molozları da kaldırdı. Gerekli tüm tedbirler alınarak gerçekleştirilen yıkımlar sırasında metruk yapılardan birinin içinde köpek olduğu tespit edilince Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri duruma müdahale etti ve köpek içerden çıkarıldı.

“SOSYAL RİSKİ ÖNLEMELİYİZ”

Geçen sene olduğu gibi bu yılda metruk yapıların yıkım çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Çatalca Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda başlattığımız metruk binaların yıkım çalışmasına bu yıl da aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Birçok tarihi yerleşim yerlerine sahip olan ilçemizde terk edilmiş ve metruk bina sayısı bir hayli fazla. Görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra sosyal risklere de yol açan binaların yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan bu binalar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor. Zaman zaman çocukların oyun alanı olarak da kullandığı yıkılmaya yüz tutmuş olan bu yapılar, can güvenliği tehlikesini de taşıyor. Bu tarz yapıların bulunduğu mahallelerdeki aileler, kendi çocukları için haklı olarak endişe etmeye başlıyor. İlçenin farklı mahallelerindeki bu yapılara, belirlediğimiz program çerçevesinde müdahale ediyoruz. Mahalle mahalle araştırarak muhtarlarımızda istişareler yaparak, vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendirerek yasal işlemlerinin yapılması ardından yıkıyor ardından alanı ve çevresinin temizleyerek daha yaşanılabilir bir hale getiriyoruz” dedi.

 Senay BADUR-Kent Yaşam

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183