Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM seçim bürosu asrın felaketi haberdesiniz

Bu haber kez okundu.

Camilerin statüsü değişiyor

  SancaktepeDr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu’nda konuşan İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma ile camilerin statülerinin değiştirileceğini açıkladı.




Birlik ve beraberliğin oluşumunda cami ve din görevlileri konusunda, ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma ve çalışmalar yapanları bir araya getirerek, katılımcılar arasında bilgi alışverişinin sağlamasının amaçlandığı sempozyumun açılış konuşmaları bölümünde söz alan İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz,günümüzde insanların camiyi sadece namaz kılınacak yer olarak gördüğünü belirterek şunları söyledi:

ASRI SAADET’E ÖZLEM!

“Sekülerleştiğimiz süreçte hayat güneşin doğmasına ve vasati saatlere göre ayarlanmaya başlayınca cami ve cemaat ile alakamız azaldı. Cami sadece namaz için gidilen yer gibi anlaşılmaya başladı. Şimdi yeni bir gelişme oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müşterek bir anlaşma yaptılar. Bu anlaşmaya göre artık camilerimizin statüleri farklılaşıyor ve camilerimiz 6-7 gruba ayrılacak. Bulundukları mekanlara göre mahalle camileri, meydan camileri, çarşı camileri gibi 7 kadar grup var. Her grubun içinde bulunması gereken standart mekanlar olacak. Yani cami sadece namaz kılınan bir yer değil, gençlerin, kadınların, çocukların, yaşlıların, emeklilerin oturup konuşabilecekleri, okuyabilecekleri mekanları da ihtiva eder hale gelecek. Böylece yüksek binaların aralarındaki camilerimiz, apartmanda bunalan insanlarımızın eşiyle, çocuklarıyla birlikte gittiği ve orada her birine farklı imkanlar sunan mekanlar haline dönüşecek. Asrı Saadet’te olduğu gibi.”


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183