Öne Çıkanlar Kartal Belediyesi ak parti hastaneler deprem tehdidi altında küçük çobanlar reklam panosu

Bu haber kez okundu.

Camilerde deprem önlemi

 Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelindeki deprem hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. Bir yandan kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, diğer yandan risk arz eden ibadetlerde de gerekli tedbirler alınıyor.




‘EN AZ ÜÇ KAPI OLMALI’

Olası bir depremde bazı camilerin çok güvenli olmadığını ve cami cemaati için risk oluşturduğunu ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Fen ve teknik yararlanılmadan, özellikle dernekler tarafından yaptırılan camilerde bu duruma sıklıkla rastlıyoruz. Yüzlerce, binlerce insanımızın aynı anda ibadet ettiği camilerimizin çoğunun sadece tek bir kapısı olduğunu görüyoruz. Olası bir deprem veya yangın gibi afetlerde bu camilerin tahliyesi çok zordur. Büyükçekmece Belediyesi olarak ilçemizdeki camilerin en az üç kapısı olması, depremde yıkılma riski olan minarelerin yıkılıp yerine yenisinin yapılması için bir çalışma başlattık. Bu kapsamda Güzelce’deki camimizin minaresi yenileniyor. Teknik ekiplerimiz ilçe genelindeki diğer camilerde de tehlike arz eden camileri tespit edebilmek adına kontrollerini sürdürüyor” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183