Öne Çıkanlar Kartal Belediyesi ak parti hastaneler deprem tehdidi altında küçük çobanlar reklam panosu

Bu haber kez okundu.

Büyükçekmece'de çocuk ve yetişkinler için ilk yardım semineri

 Doğum, bebek, lohusalık, emzirme konularında danışmanlık yapan ve aynı zamanda ilk yardım eğitmeni olan Esra Ertuğrul, Büyükçekmecelilere ilk yardımda temel uygulama ve kurtarma çalışmalarını anlattı.

Ertuğrul, özellikle anne ve babaların yoğun ilgi gösterdiği seminerde bebeklerin boğulma tehlikesi geçirmesi durumunda uygulanabilecek ilk yardım yöntemlerini katılımcılara aktardı.




“Kesinlikle sırtına vurmayın”

Çocukların boğulma tehlikesi geçirmesi anında kesinlikle sırtına vurulmaması gerektiğini söyleyen Ertuğrul, sırtına vurma eylemi gerçekleştiği anda boğulma tehlikesini atlatma riskinin yarıya indiğini belirtti. Çocuklarda ve yetişkinlerde herhangi bir yanık olma durumunda ise 20 dakika boyunca suyun altında yanık bölgenin durması gerektiğini sonrasında ise nemli bir bezin yanık olan bölgede uzun bir süre tutulması gerektiğini söyledi.




"Umarım ihtiyacımız olmaz"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü temsilen seminere katılan Belediye Koordinatörü Serap Erdil, "Esra hanım değerli bilgilerini tecrübelerini bizimle paylaştı bunun için kendisine müteşekkirim. Umarım bu bilgilere hayatımız boyunca hiç ihtiyacımız olmaz ama bilmekte fayda var. Sayın başkanımız Dr. Hasan Akgün'ün yoğun iş temposu nedeniyle seminere katılamadı fakat hepinize sevgi ve selamlarını yolladı" diyerek Esra Ertuğrul'a çiçek takdim etti. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183