Öne Çıkanlar İstoçspor Muharrem Next Level Tera Görme engelliler FIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatı federasyonu)

Bu haber kez okundu.

Bu Çorbanın Ünü İlçe Sınırlarını Aştı

İçenin müptelası olduğu, kokusunu alanın kendini kuyrukta bulduğu Zeytinburnu Belediyesi Aşevi çorbasının ünü ilçe sınırlarını aşmış durumda. Anne çorbasını aratmayan dumanı üstünde tüten bu efsane çorba metrobüs, tramvay ve Marmaray yolcularının vazgeçilmez lezzeti haline gelmiş durumda.

Fısıltı pazarlamasının uğruna yoğun mesai harcadığı bu mercimek çorbasından yolu Zeytinburnu’na düşüp de tatmayan neredeyse yok gibi. Tadına bakmak için rotasını değiştirenler de cabası.



İÇEN MÜPTELASI OLUYOR

Gurmeyim diye geçineni kendiden geçiren bu çorbanın tarifi yıllardır usta çırak ilişkisi içinde korunuyor. Tok tutması sebebiyle evdeki hummalı iftar hazırlığını da boşa çıkaran bu çorba, tencerelerini kapıp kuyruğa giren ev hanımlarından da tam not almış durumda.

Gün ışımadan yola düşen aşçıların bereket dualarıyla kaynayan çorba, Ramazan ayı boyunca Cevizlibağ metrobüs ve tramvay durağı, Marmaray Kazlıçeşme istasyonu, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı, Merkezefendi ve Zeytinburnu Belediyesi Hizmet Binası önünde her akşam 3 bin kişiye ikram ediliyor. Tekke çorbası gibi paylaştıkça bereketlenip artan çorba, kış aylarında da sabah işe giden yolcuların içini ısıtıyor.

Ne diyelim yolu Zeytinburnu’na düşüp de içenlere şimdiden afiyet olsun.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183