Öne Çıkanlar kent yaşam kartal Haber belediye Bağcılar Belediyesi

Bu haber kez okundu.

"Biz halkız, ranta kurban edemezsiniz"

MECLİS ÜYESİ HALKIN SESİ OLDU

Yüzlerce evin, binlerce vatandaşın yaşadığı mahallenin kamulaştırma yöntemiyle kaldırılması kararına tepki gösteren vatandaşlar çaresizlik içinde kendilerine uzanacak yardım elini aramaya başladılar. Vatandaşların bu çaresizliğine ilk eli belediye meclis üyesi Zekeriya Tuncay attı. CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyesi  Zekeriya Tuncay’ın gündemde tutmak için çaba sarf ettiği bölgeyi,CHPİstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat, Turan Aydoğan ve Gürsel Tekin  ziyaret ederek halkın yanında olduklarını açıkladılar. CHP’nin Başakşehir İlçe Başkanı Deniz Bakır, eski Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Akmugan, Grup Başkanvekili Nizamettin Kümeç ve birçok meclis üyesinin katıldığı geniş katılımlı halk toplantıları gerçekleştirildi. Yerelde ve genelde tüm platformlarda çözüm aranacağına dair sözlerin verildiği toplantılara katılan vatandaşların çaresizlikleri, feryatları ve gözlaşları duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

CHP’den Şahintepe’ye çıkarma

Rami Gıda Toptancıları Hali’nin2017 yılında  yapılan ihale ile Başakşehir’e taşınma projesi başlatılmıştı.Doğuş İnşaat ve projedeki ortağı Dusa İnşaat tarafından yapılan ve normal şartlarda 2019 yılında tamamlanması öngörülen halin inşaatıBaşakşehir’e bağlı Şahintepe Son Evler mevkiinde devam etmekte.322.000 m²’lik toplam alan ve yaklaşık 110.000 m²’lik inşaat alanı üzerine kurulan kuru gıda halinin çalışmalarıyla birlikte gelen sorunlar gündemden düşmüyor. İlk olarak CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Tuncay Başakşehir Belediye Meclisi’nde,inşaat nedeniyle evlerde çatlaklar oluşmasının ardından mahallelinin Kaymakamlık emriyle, Zabıta tarafından resmi olmayan tutanakla boşaltıldığını, bölge halkının cami yemekhanesinde yattığını ifadelerini kullanarak konuyu gündeme getirmişti. Tuncay’ın bu konuşmasının ardından  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 6 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre bölgenin “İnşa edilmekte olan çarşının ulaşım sistemine bağlanarak çevresine bütünlük arz edecek şekilde tamamlanması amacıyla” TOKİ tarafından acele kamulaştırılmasına karar verilmiş, evlerinin zarar görme tehlikesi olan mahalleli bu kez evlerini kaybetme durumuyla karşı karşıya kaldı. Mahalleli ise duruma isyan ederken 30 yıldır yaşadıkları yerleri terk etmek istemediklerini belirtmişti.

Özgür Karabat: Yanınızda olacağız

CHP kanadınndan mahalle halkına destek her geçen gün büyüyor.  Konuyla ilgili olarak CHP İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat, Turan Aydoğan, CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Tuncay ve CHP Başakşehir eski Belediye Başkan Adayı Abdülhadi Akmugan bölgeye gidip vatandaşların sorunlarını dinlemişti. Mahalleliyle yapılan toplantıda destek sözü veren Özgür Karabat, “Burada sizin 100 liralık malınıza 10 kuruş verip çıkartılmamalısınız. Üstelik burası mevcut değerinden daha değerli oluyor. Burada bir Kanal İstanbul projesi var buranın değeri ortada. Burada bir keyfiyet var, gerekçe ise acele kamulaştırma. Acele kamulaştırma niye yapılır? Devletin, yurttaşın büyük bir çıkarı olması lazım. Sel, deprem ya da daha ileri gidelim bir seferberlik olur o zaman bunlar uygulanır. Acele kamulaştırma şartları burada oluşmamıştır. Dolayısıyla bizim elimizden gelen ne varsa yanınızda olacağız, söz veriyoruz.” ifadelerini kulllandı.

Gürsel Tekin: Hodri meydan         

Son olarak CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlara destek verdi Mahallelinin yoğun ilgisiyle karşılanan Tekin, destek mesajı verdi. Tekin, “Siz burada 300 haneyi sürgün edeceksiniz, 3 tane rantçıyı sevindireceksiniz. Yazıktır, günahtır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bir kardeşiniz olarak sonuna kadar yanınızda olacağız. Size ‘Burayı terk edin!’ diyenler hodri medyan gelsinler burada konuşsunlar. Bakın, buradaki vatandaşlarımızın çoğu kendi imkanlarıyla, kendi olanaklarıyla yemediler, yedirmediler temizlik yaparak kendilerine mülk edindiler. Şimdi bir yazı göndermişsiniz ‘Burayı terk edeceksiniz!’ diye. Nereye gidilecek söyler misiniz? Sakın yerinizi yurdunuzu terk etmeyin. Biz de sizin haklılığınızda yanınızda olacağız. Son iki yıldır istanbul’un dört bir yanında benzer olaylar var ama böylesi bir olaya ilk kez tanık oluyorum. Şu annelerin göz yaşlarına bakın. Ey Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Sayın Erdoğan,Sayın Vali biraz vicdanınız varsa, biraz yüreğiniz varsa gelin şurada vatandaşların, bu annelerin anlatımlarını dinleyin ona göre uygulamanızı yapın.” dedi.

“İş değere bindikten sonra bize ‘Gidin!’ dediler”

Evlerinden çıkmak istemeyen vatandaşlar, 30 yıl önce mahalleye yerleştiklerinde, bölgede bulunmayan elektrik ve suyu kendi  çabalarıyla getirdiklerini ifade etti. Vatandaşlar, “Buranın yol çalışmasını su çalışmasını yıllarca hepsini biz yaptık. Akşam saat 7’de işten geldik yollarımızı gece saat 12 ye kadar kendimiz döşedik. Ne yola, ne suyumuza bakım yaptılar. İş değere bindikten sonra bize ‘Gidin!’ diyorlar.” diyerek duruma isyan etti.

“Huzura muhtacız”

Evlerine ateş düştüğünü söyleyen bir mahalleli, “Biz, ‘Kandırılmadık, kandırılmayız.’ diye bir laf duymak istemiyoruz artık. Burada kararın kamuoyu yararına çıktığı söyleniyor. Eğer biz kamu değilsek kamu kim?   Sayın Cumhurbaşkanı ya buradaki durumu bilmiyor ya da ona başka türlü anlatılmış.  Saraylarda gözümüz yok. Sen en güzel yerlerde yaşarsın, buna bir şey demiyoruz. Bizi niye bu hale koyuyorsunuz?  Biz huzura muhtacız, evimize ateş düşmüş. Her birimizin çocukları düzeni var  hepsi mağdur.” ifadelerini kullandı.

“Biz hakkımızı istiyoruz”

Kanser hastası olduğunu ifade eden bir mahalleli, “Ben Ak Parti’ye oy verenlerden biriyim. Yıllar önce çocuğum daha bebekken çok büyük zorluklarla bu arsayı satın aldım. Ben hem dulum, hem yetimim, hem öksüzüm tek başıma ve kanser hastası olduğum halde şu an hala çalışıyorum. ‘Sokağa çıkın’ denildiğinde sokağa ilk biz çıktık. Bu vatan için bu millet için bu devlet için çıktık. Ne provakatörüm ne partiliyim. Sadece adalet, insanlık için buradayım. Biz hakkımızı istiyoruz. 30 yıl önce bizim burayı aldığımız parayla şimdiki para asla bir olamaz. Bugün bir ev almaya kalksam 1 Milyon TL. Bu parayı ben neyle kazanacağım? Ben kanser hastasıyım. Kaç yıl yaşayabilirim? Kaç yıl çocuklarımın başında annelik yapabilirim?  Biz hakkımızı istiyoruz olduğumuz yerden çıkmak istemiyoruz.” dedi.

“Bizim kaderimiz Sayın Valimizin iki dudağının arasında olacak kadar aciz değil”

Bir mahalleli İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın bölgeyi peşkeş çektiğini iddia ederken, “Sayın Valimiz babadır, bu ilin babasıdır ama babalık görevini yapmıyor. Burada 3-5 zengine gelip de burayı peşkeş çekiyor.  Bizim kaderimiz Sayın Valimizin iki dudağının arasında olacak kadar aciz değil. Bizim ülkemiz çok büyüktür. Yoksul ülkelere yardım yapıyor binalar yapıyor bu kadar vatandaşı mağdur edeceğini tahmin etmiyorum.” dedi.

“Buradaki insanların tamamı sonuna kadar haklılar”

Mahallelinin sorunlarını tek tek dinleyen Gürsel Tekin, konuyu meclise ve Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı’na taşıyacağının sözünü verdi. Tekin , Cumhurbaşkanı’na hitaben “Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz bu ülkeyi yönetenlere de sesleniyoruz:  Sakın ha bu insanların evlatları olan polisleri vatandaşın üstüne göndermeyin, böyle bir şeye teşebbüs etmeyin. Buradaki insanların tamamı sonuna kadar haklılar bunu devletin bütün yöneticileri bilmeli ve ona göre davranmalı. Yerinde dönüşüm konusunda hazırlık da burada var.” dedi.

Muhtar Hüseyin Uçar'a ağır suçlama

Şahintepe Mahalle Muhtarı Hüseyin Uçar’ı Doğuş firmasının yanında olmakla suçlayan mahalleliler, “Biz mahallemize muhtar değil zenginlere yandaş seçmişiz. Muhtar, bu konu gündeme geldiğinden beri hiçbir zaman bizim yanımızda değil tam tersi eylem ve söylemleriyle Doğuş Grubu’nun, TOKİ’nin ve zenginlerin yanında olmuştur.” diyerek eleştirdiler. İSA KARAARSLAN – KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183