Öne Çıkanlar 23 Ekim fındık fiyatları! pişman olacaksınız ibb 18 mart PKK

Bu haber kez okundu.

Bir yılda 127 bin kadın doğum raporu aldı

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2016 yılı içinde kamu ve özel sektörde çalışan 127 bin 802 kadına doğum raporu verildiğini açıkladı. 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazı soru önergesinde 2014-2016 yılları arasında kamu ve özel sektörde çalışan kadın işçi sayısı ile işten çıkarılan işçi sayısının açıklanmasını istedi. CHP Milletvekili Gürer, 4857 sayılı Kanun kapsamında, doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 olmak üzere 16 hafta izin verilmesi gerektiğini anımsatarak, 2016 yılında bu izni kullanan kadın sayısı ve izin kullandıktan sonra işe dönüş yapanların sayısını sordu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise 2014-2016 yılları arasında kamu ve özel sektörde kadın sigortalılara ilişkin olarak 10 milyon 656 bin 745 adet giriş bildirimi yapıldığını açıkladı. 

Bakan Müezzinoğlu, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, “2016 yılı içinde doğum öncesi 32. ve 37. hafta itibarıyla, kadın çalışanların kullandıkları raporlardan elde edilen verilere göre kamuda 9.271, özelde 118.531 olmak üzere toplam 127.802 kişi rapor kullanmıştır” dedi. 

 CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer kadın işçilerin özellikle özel sektörde doğum nedeni. İle işten çıkarılma baskısı altında çalışmak zorunda kaldıklarını, bakan açıklamasında bu konuda sorunun yanıtsız kaldığını ifade etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183