Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

Beyoğlu’nda Sanat Buluşması: İnan Güney ve Sanatçılar

CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında sık sık kanaat önderleri, şair, yazar, tiyatro oyuncuları, karikatürist ve ressamların da aralarında bulunduğu sanatçılarla bir araya geliyor.

Beyoğlu’nda yaşayan, Beyoğlu’nda emek veren tiyatro sanatçıları The Marmara Otel’de buluşan Güney, Beyoğlu’nda kültür ve sanatın yeniden canlanması, hafıza mekanlarının korunması, tiyatro sektörünün ihtiyaçlarına yönelik yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bir başka toplantının konukları sanatçılar ve yazarlar oldu. Yazın hayatının önemli isimleri, yayınevleri ve sahaflar da Beyoğlu’nda gerileyen sanat hayatına vurgu yaparak, Beyoğlu’nu yeniden sanat ve edebiyatın odak noktası haline nasıl getirilebileceği üzerine tartışmalar yürüttü.

SANAT BULUŞMASI

Güney, geçtiğimiz günlerde de Tokatlıyan Han’da atölyeleri bulunan sanatçılarla da bir araya gelmiş, resim, heykel, illüstrasyon atölyelerinde üretim yapan sanatçılarla İstiklal Caddesi’nin simgelerinden biri olan Tokatlıyan Han’ın sanatçıların yeni adreslerinden biri olabilmesi için yapılabilecekleri dinlemişti.

SEÇİME KATILIM ORANI ÇOK ÖNEMLİ

Kamu yönetiminden beklentilerini dile getiren sanatçılar, Beyoğlu’ndaki kültürel miras alanlarının yeniden ayağa kaldırılması, özellikle genç sanatçıların desteklenmesi, sanat mekanlarının toplumla buluşmasını sağlayacak çözüm önerilerini sıraladı. Sohbetteki önemli gündem maddelerinden bir tanesi de seçim güvenliği ve katılım oldu. Sanatçıların öneri ve taleplerini dinleyen İnan Güney, Beyoğlu’nun kültürel kimliğini güçlendirecek ve yeniden bir merkez olarak benimsenecek adımların atılacağını ifade etti.

   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183