Öne Çıkanlar Türkiye Next Level Tera FETÖ haberdesiniz Çebi

Bu haber kez okundu.

Beşiktaş’ta Ahmet Ümit günü

 Beşiktaşlılar dün akşam unutulmaz bir edebiyat şöleni yaşadı.  Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘’Ustalara Saygı’’ etkinliği yazar Ahmet Ümit için gerçekleştirildi. Edebiyat dünyasından birçok isminde katıldığı gecede, soğuk havaya rağmen vatandaşlar Akatlar Kültür Merkezi’nde akın etti. Sahne de sözü ilk olarak Ahmet Ümit’in arkadaşları aldı. Gençlik yıllarını beraber geçirdiği Adnan Sel, Ahmet Ümit’in Moskova yıllarını anlattı. Ardından sahneye edebiyatçı dostları Erol Üyepazarcı ve Mario Levi çıktı. Usta yazarın romanlarındaki kurguyu anlattı ve romanda geçen mekanları önceden ziyaret ederek o atmosfere girdiğini belirtti. 

‘EŞSİZ BİR YAZAR’

 

Sahneye son olarak Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve Yazar Ahmet Ümit çıktı. Başkan Hazinedar, Türkiye’de kültür ve sanata en çok değer veren belediyelerden biri olduğunu söyledi, ve şunları ekledi. Türkiye’yi bu günlere taşıyan, bugünkü kültürel, sanatsal zenginliklerimizi temsil eden isimleri ağırlıyoruz. Bu akşam Ahmet Ümit, hem İstanbul’u hem Türkiye’yi bugüne taşıyan renklere bu kadar güzel hikayeler yazabilen, bunların üzerine dünyalar inşa edebilen çok özel ve eşsiz bir yazar Ahmet Ümit” dedi

Ahmet Ümit, Başkan Hazinedar’a kitaplarını imzaladı


 

KİTAPLARINI İMZALADI

 

Programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazar Ahmet Ümit, “Karmaşık duygular içerisindeyim. Usta olunca insan yaşlanmış gibi oluyor ama diğer yandan dostlarımız geldi, arkadaşlarımız geldi. Beşiktaş Belediyesinin sanata ve sanatçıya olan bu duyarlılığına çok teşekkür ediyorum. Dostlarımın, arkadaşlarımın, ailemin beni anlatmış olması çok hoştu ve çok duygulu anlar yaşadım’’ dedi. Usta yazar, programın sonunda Başkan Hazinedar’a ve okuyucularına kitaplarını imzaladı.

 

Kent YAŞAM

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183